Garo
Analys GARO Q1: Solid rapport och goda förutsättningar (ABG Sundal Collier)

2018-05-15 08:38


• Stark tillväxt - ingen avmattning ses
• Resultat i linje - trots tillfällig lägre produktivitet
• Goda förutsättningar framgent

Stark tillväxt – ingen avmattning ses
Omsättningen uppgick till 207 MSEK (182) motsvarande en tillväxt om 14,0% Y/Y vilket var i linje med förväntade 14,6%. Rapporterad organisk försäljningstillväxt var 13,0% vilket var högre än estimerade 9,3%. Emedius som förvärvades i slutet av februari i fjol är nu fullt integrerat i GARO Montage varpå det är svårt att veta vad tillväxten för jämförbara enheter (LFL) är. Vår uppfattning är att den organiska tillväxten uppgår till ca 10% och således något starkare än våra förväntningar. Per produktområde noterades god utveckling över hela linjen, särskilt inom produktområdet Ladd. Ogynnsam säsongseffekt har påverkat med tidig påsk och en kall vinter som medförde lägre aktivitet i slutet av kvartalet (hänförligt Norden). Detta flaggade vi för i inför-utskicket då vi har sett negativ påverkan bland redan rapporterade peers. Den allmänna oron avseende nybyggnation och uppstart av projekt syns inte hos GARO. Produktområdet Tillfällig el (inom GARO Elflex) med störst exponering mot nybyggnation visar exempelvis mycket starka tillväxttal.

Resultat i linje – trots tillfälligt lägre produktivitet
EBIT uppgick till 25,1 MSEK (23,6), motsvarande en marginal om 12,1% (13,0) mot väntade 11,9%. Personalkostnaderna om 50,3 MSEK (40,7) var marginellt högre än väntat. Personalökningen om 18 personer Q/Q (73 personer Y/Y) är främst relaterat produktion. Det framgår att produktiviteten i Polen har hämmats av produktionsrotationen - högre kapacitetsutnyttjande är sannolikt att vänta framöver. Under dessa omständigheter samt fortsatt upplärning av personal betraktar vi underliggande resultat som starkt och över förväntan. Vidare har kassaflödet hämmats av lageruppbyggnad för att säkerställa god leveransförmåga. Varulagret uppgick till 163 MSEK (111) vilket är en sekventiell ökning om 14%. Även om vi räknade med en reducering av
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic Holding AB - Introduce.se

Garo - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -