Eurocon
Analys Eurocon Q1: Lägre OPEX gav stark marginal (ABG Sundal Collier)

2018-05-15 15:58

• Omsättning under prognos
• Lägre OPEX gav stark marginal
• Mindre justeringar

Omsättning under prognos
Omsättningen i årets första kvartal uppgick till 70,5 MSEK (61,7) motsvarande en tillväxt om 14 procent Y/Y. Vi hade estimerat en omsättning om 73,0 MSEK vilket innebär en differens på -3 procent. Under inledningen av kvartalet drabbades personalen hos Eurocon av en betydande mängd sjukdomar. Tillsammans med lite högre semesteruttag och färre konsulter än prognos förklarar differensen. Antalet konsulter under kvartalet uppgick till 239 vilket innebär en sekventiell minskning inkluderat KLT. Även exkluderat den förvärvade personalen från KLT så ser det fortsatt svårt ut för Eurocon att anlita personal. Det bör även tilläggas att en del utav den redovisade personalen är underkonsulter som hyrts in.

Lägre OPEX gav stark marginal
EBIT uppgick till 10,0 MSEK (9,7), motsvarande en EBIT-marginal om 14,1 procent (15,7). Marginalen var således betydligt starkare än våra tidigare prognoser om 12,6 procent. Differensen härleds en något mindre OPEX-bild än tidigare trott justerat för den lägre omsättningen. Integrationen av KLT ska vara färdig på rörelsenivå så vi ser således inga ytterligare kostnadsreduceringar framöver. Vidare så slöt Eurocon avtal med nya kunden SunPine i Piteå gällande produktförsäljning. Eurocon ser positivt på året gällande just produktförsäljning och en ökad försäljning bör kunna skala betydligt på marginalerna för segmentet framgent. I övrigt så påverkades EPS kraftigt av en försäljning av andelar i intressebolaget Eurocon MOPSsys.

Mindre justeringar
Likt de senaste analyserna så kommer vi behöva göra nedjusteringar gällande våra omsättningsestimat härlett ett minskat antal konsulter. Omsättningsestimaten revideras således ner med 3 procent för 2018 då underkonsulter kommer slussas ut ur befintliga projekt samt att nyrekryteringen fortsatt är svårt. Marginalen torde däremot fortsätta att vara lite starkare än vi bedömt initialt. EBIT-resultatet reviderar
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic Holding AB - Introduce.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -