Empir Group
Inför Empir Group Q1: Fortsatt förvärvsdriven tillväxt (ABG Sundal Collier)

2018-05-15 11:11

Rapportdatum: Onsdag 16/5 kl. 08:30

Fortsatt förvärvsdriven tillväxt
Inför årets första kvartal förväntar vi oss att Empir Group redovisar en omsättning om 71,2 MSEK (47,0) motsvarande en tillväxt om 51,4 procent Y/Y. Tillväxten förväntas enbart komma från de tidigare förvärven av Empir Solutions samt Generic Sweden, likt det vi såg i Q4. Förvärvsstrategin ser även ut att fortsätta då Empir efter Q1 slut meddelade att man förvärvat ytterligare aktier i det sedan tidigare delägda Advoco. Empir äger nu majoriteten av aktierna och rösterna i bolaget och från Q2 kommer Advoco redovisas som dotterbolag. Advoco kommer att redovisas under Apply-segmentet, det enda segment som idag redovisar ett negativt resultat för koncernen.

Lönsamhetsförbättringar på sikt
Trots en del engångsposter i förra kvartalet så redovisade Empir ett starkare rörelseresultat än vi tidigare estimerat. För årets första kvartal väntar vi oss att EBIT uppgår till 2,0 MSEK (1,7) motsvarande en marginal om 2,8 procent. Vi fortsätter således tro på en lönsamhetsförbättring nu när de förvärvade bolagen torde vara helt integrerade i verksamheten och inte längre belasta resultatet.

(Klicka på bilden för att förstora den)

Analytiker
Stefan Knutsson
stefan.knutsson@remium.com
Victor Forssell
victor.forssell@remium.com


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic Holding AB - Introduce.se

mySafety Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -