Catena Media
Analys Catena Media Q1: Långsiktiga upprevideringar efter USA-nyhet (ABG Sundal Collier)

2018-05-15 16:00



• Omsättning i linje med förväntan

• Justerad EBIT lägre än prognos
• Långsiktiga upprevideringar efter USA-nyhet

Omsättning i linje med förväntan
Catena Media rapporterade en nettoomsättning om 23,9 MEUR (14,6) motsvarande en tillväxt y/y om 63 procent och 19 procent sekventiellt. Det var i linje med vår prognos där vi räknade med förvärvsbidrag om 7,5 MEUR samt organiska totalintäkter uppgående till 16,2 MEUR. Vår beräkning skiljer sig från bolagets då vi inte har någon insyn i intäktsfördelningen mellan sök- och PPC-intäkter i förvärvade bolag. Intäkterna från reglerade marknader uppgick till 65 procent i kvartalet och andelen intäktsdelning var lägre än vanligt. Detta pga. att de nya förvärven haft större fokus på CPA i sina intäktsmodeller samt att Catena Media enbart kan använda CPA i USA ännu. En licensansökan om att få använda intäktsdelning i New Jersey är inskickad och väntar på beslut.

Justerad EBIT lägre än prognos
Det justerade rörelseresultatet uppgick till 10,6 MEUR (7,0) motsvarande en marginal om 44,3 procent (47,8). Vi hade räknat med ett rörelseresultat uppgående till 11,4 MEUR med en marginal om 48,2 procent. Avvikelsen härleds främst en betydligt lägre marginal inom bolagets PPC-segment, som i kvartalet endast var cirka 5 procent. Catena Media har historiskt uppvisat marginaler mellan 20 och 40 procent i PPC-segmentet och vårt estimat för kvartalet var en marginal om 30 procent. Vi fick ingen direkt förklaring till kvartalets lägre nivå vilket gör oss lite mer osäkra kring den kostnadsposten framgent. Förutom avvikelsen i PPC-kostnaderna var även de övriga rörelsekostnaderna något högre drivet av utgifter för GDPR samt ansökningskostnader för tillstånd på den amerikansk marknaden.

Långsiktiga upprevideringar efter USA-nyhet 
Kvartalsrapporten föranleder inga större justeringar av omsättningsestimaten, dock sänker vi marginalbilden något pga. osäkerheten kring PPC-kostnaderna. Nyheten från USA om lagförändringen som öppnar upp för legal sportsbettin
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic Holding AB - Introduce.se

Catena Media - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -