Sectra
Inför Sectra Q3: Tillväxtsatsningar i fokus (ABG Sundal Collier)

2018-03-09 09:09


Rapportdatum: Måndag 12/3 kl: 08.00

Tillväxtsatsningar i fokus

För det tredje kvartalet 2017/18 väntar vi oss en omsättning uppgående till 308 MSEK (294) motsvarande en försäljningstillväxt om 4,7%. Den på kvartalsbasis volatila orderingången ökade med 42,5% Y/Y i andra kvartalet. R12M uppgick orderingången till 1307 MSEK (1178) medan omsättningen under samma tidsperiod var 1214 MSEK (1141). Historiskt sett har orderingången i princip alltid överstigit omsättningen med minst 100 MSEK på R12M-basis, se diagram nedan. Vi räknar med att orderingången ökar till 325 MSEK (303), en tillväxt om 7,2% Y/Y. 

EBIT under Q3 väntas uppgå till 50,0 MSEK (47,1) motsvarande en rörelsemarginal om 16,2% (16,0). Koncernens finansiella mål är en rörelsemarginal överstigande 15%. Med bakgrund mot Sectras höga bruttomarginaler (kring 85%) så kan bolaget uppvisa högre marginaler, däremot är ledningen tydlig med att tillväxtsatsningar är första prioritet, vilket även vi anser vara en sund strategi. Under andra kvartalet var EBIT-marginalen 19,1% (16,8).



"Best in KLAS" -för femte året i rad (!) 
I slutet på januari vann Sectra utmärkelsen "Best in Klas" för högst kundnöjdhet inom IT-system för hantering av radiologibilder. Sectra har vunnit denna utmärkelse fem år i rad i USA samt fyra år i rad i länder utanför USA. Denna utmärkelse är i sig viktig för att kunna attrahera nya kunder och dessutom återigen ett kvitto på en tydlig USP för Sectra. 

Vidare har Sectra bland annat erhållit förlängt kontrakt i Nederländerna avseende avlyssningssäker kommunikation. Affärsområdet Secure Communications omsatte 129 MSEK (84,1) räknat på R12M, en tillväxt om 53,2% Y/Y. Marknaden för säker kommunikation har en stark underliggande tillväxt till följd av politisk instabilitet samt ett ökat antal cyberattacker. Vi bedömer fortsatt att tillväxtpotentialen för affärsområdet är stor. På våra prognoser för innevarande räke


...

  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic Holding AB - Introduce.se

SECTRA B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -