Seafire
Analys Seafire Q4: Investeringsåret 2017 ger effekt i produktlanseringar och stororders (ABG Sundal Collier)

2018-03-08 13:43


• 2017 - ett investeringsår
• Fokus på produktutveckling ger resultat
• Framåtblickande och finansiell ställning

2017 – ett investeringsår
Seafire rapporterade för fjärde kvartalet en nettoomsättning uppgående till 5,7 (3,2), motsvarande en omsättningstillväxt om 88%, vilket vi bedömer härleds förvärvad tillväxt. Kostnadskontrollen under kvartalet har varit enligt plan. Personalkostnaderna uppgick till 4,0 (3,4) och Övriga externa kostnader var 2,0 (0,7). Nämnvärt är att bolaget under 2017 har byggt upp en organisation och struktur i portföljbolagen för att bära framtida försäljning. Skalbarheten kommer synas givet ökade volymer. Vidare har hela värdekedjan setts över och rationaliserats, från leverantörer till utökat distributionsnät och återförsäljare.

Fokus på produktutveckling i portföljbolagen ger resultat
Värt att lyfta fram är produktutvecklingen som har varit fokusområde, och tillika framtida försäljningsdrivare för 2018 och framöver, i båda portföljbolagen. Hedén Group har lanserat en ny produkt, VLC (Versatile Lens Control) avseende ett system för zoomstyrning på TV/videokameror. Produkten medför ett nytt footprint in på marknaden för video- och broadcasting. Video/broadcastmarknaden är en snabbväxande delmarknad i en övrigt mogen och stabil bransch. Produktlanseringen innebär både ytterligare tillväxtmöjligheter och diversifiering av affären. VLC levererades i början av februari (Q1 2018) och sortimentbreddning kommer ske successivt under året. Utöver VLC har samarbete med Shotover (ledande drönarbolag) initierats och världens lättaste objektivmotor för drönare och mobila kamerastativ har tagits fram. Lansering beräknas under H1 2018. Även för Followit har produktutvecklingsinitiativ gett resultat i två storaffärer (3 MSEK i samlat ordervärde (12% av grupppens försäljning 2017) med leverans i H1 2018.

Framåtblickande och finansiell ställning
Produktutveckling och lanseringar ligger till grund för att kunna uppnå accelererande försäljningstillväxt under 2018 och f
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic Holding AB - Introduce.se

Seafire - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -