Invuo Technologies
Analys Invuo Technologies: Kapitalfråga löst (ABG Sundal Collier)

2018-03-07 10:05


• Lovande orderflöde i MeaWallet
• Renodling ger lägre OPEX
• Kapitalfråga löst

Lovande orderflöde i MeaWallet
Försäljningen uppgick under det fjärde kvartalet till 29,2 MSEK (34,1, avser kvarvarande verksamheter), vilket var något under vår prognos om 33,5 MSEK. Avvikelsen förklaras främst av neddragningar av olönsam verksamhet inom Distribution. Av större intresse för den framtida utvecklingen i Invuo var den relativt goda orderingången under kvartalet. Fyra avtal slöts, bland annat med Swedbank avseende de tre baltiska länderna. Efter kvartalets utgång har bolaget tagit ytterligare två order, varav en med en ”stor nordisk bank”. Vi bedömer att periodens fyra avtal samt ytterligare två efter periodens utgång talar för att ledningens ambition om minst 20 avtal under 2018 är realistisk. Under 2017 nådde MeaWallet en marknadsandel om 15% i Europa och ambitionen är att åtminstone behålla den under 2018.

Renodling ger lägre OPEX
EBIT blev -13,7 MSEK (-4,1) för kvarvarande verksamheter vilket var något bättre än vår prognos om -15,2 MSEK. OPEX, avseende kvarvarande verksamheter, uppgick till 14 MSEK i kvartalet och baserat på antalet anställda är vår bedömning att OPEX kommer ned något till cirka 10 MSEK i kvartalet under 2018. Bolagets ambitioner att avyttra SEQR samt eProducts Latvia blev verklighet i Q4. SEQR såldes för 8 MSEK, vilket sparade Invuo cirka 20 MSEK i nedläggningskostnader.

Kapitalfråga löst
I början av mars meddelade Inuvo att de genomför en riktad emission till AJ Group om 26 MSEK. Vidare ska Invuo vid årsstämman föreslå en riktad emission om ytterligare 6 MSEK samt teckningsoptioner med potential om 16 MSEK. Aktierna och teckningsoptionerna tecknas till 1,60 SEK respektive 3,20 SEK. Därtill köper AJ Group Invuos lån till SDS för 20 MSEK. Sammantaget tillförs Invuo 52 MSEK med ytterligare potential om 16 MSEK från teckningsoptionerna. Våra prognoser inkluderar i nuläget endast de färdigställda delarna (26+20). Kapitalanskaffningen eliminerar den osäkerhet so
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic Holding AB - Introduce.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -