Eurocon
Analys Eurocon Q4: Integrationsarbete gav lägre EBIT (ABG Sundal Collier)

2018-03-06 17:19


• Negativ organisk tillväxt
• Integrationsarbete gav lägre EBIT
• Sänker förväntningarna

Negativ organisk tillväxt
Eurocon rapporterade en nettoomsättning om 70,6 MSEK (62), motsvarande en tillväxt y/y om 13,9 procent (9,2). Bidraget från KLT Konsult uppgick till 11,5 MSEK, det innebär att exkluderat KLT uppgick Eurocons omsättning till 59,1 MSEK (62,0), motsvarande en negativ organiska tillväxt om 4,7 procent y/y. Vår prognos var en nettoomsättning uppgående till 76,8 MSEK. Avvikelsen härleds den organiska tillväxten, vilken vi hade räknat skulle uppgå till 5 procent där utfallet blev motsvarande siffra fast negativ. Anledningen härleds främst att antalet konsulter minskar y/y om vi exkluderar KLT Konsult, från 204 till 202 vid utgången av kvartalet. Produktförsäljningen var åter i paritet med föregående år och kundernas investeringar beskrivs som avvaktande.

Integrationsarbete gav lägre EBIT
Rörelseresultatet uppgick till 6,2 MSEK (6,8), motsvarande en rörelsemarginal om 8,8 procent (11,0). Vi hade räknat med ett rörelseresultat om 8,2 MSEK, motsvarande en marginal om 10,6 procent. Avvikelsen härleds den lägre omsättningen, samt troligtvis något större påverkan från integrationsarbetet av KLT Konsult än vi räknat med. Efterfrågan för 2018 beskrivs som god och vi tror Eurocon har goda förutsättningar att återigen prestera en rörelsemarginal norr om 10 procent nu när KLT Konsult är integrerat. Styrelsen föreslår en utdelning om 0,35 SEK (0,30) per aktie där vi estimerade 0,40 SEK.

Sänker förväntningarna
I det tredje kvartalet såg vi ett trendsskifte där antalet konsulter minskade y/y i Eurocon för första gången sedan 2013, detta upprepades exkluderat KLT i det fjärde kvartalet. Det föranleder att vi sänker våra förväntningar på organisk tillväxt ytterligare, vilket ger sänkta omsättningsestimat om 6 procent 2018. Vi sänker även våra antaganden för rörelsemarginalen då KLT-integrationen drog ner EBIT-marginalen mer än väntat. Det leder till en sänkt prognos för rörelseresu
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -