Catena Media
Catena Media - KMD: Lära känna bolaget bakom siffrorna (ABG Sundal Collier)

2017-12-11 15:38

I förra veckan höll Catena Media sin första kapitalmarknadsdag, nedan sammanfattar vi dagen och ger vår syn på den nya målsättningen.

Fem strategiska pelare
Kapitalmarknadsdagen var uppbyggd kring fyra block där fokus var mer på att lära känna bolaget än deras finansiella målsättning. I själva verket var det endast VD Henrik Persson Ekdahl som behandlade något finansiellt i sitt inledande block, men mer om det senare. Utöver det finansiella presenterade Henrik Catena Medias historia, där man gått från 15 anställda till över 250 på fyra år, samt bolagets fem strategiska pelare som resterande block skulle fördjupa sig i.

Block 2 presenterades av Johannes Bergh, ansvarig för operations, och han tog sig an de tre pelarna: Catena CultureCatena Ideapreneurs, samt M&A Strategy. Huvudbudskapet i Catena Culture var att Catena Media satsar stora resurser på att utbilda sina ledare samt snabbt tar itu med sina missnöjda medarbetare vars beteende kan skada företagskulturen. På så sätt hoppas man uppnå en arbetsplats med högt engagemang och hög trivsel. Vidare beskrevs organisationsstrukturen som en hybrid mellan ett hierarkiskt storbolag samt en väldigt flexibel startup. Varje enskilt varumärke har ansvar för sin egen resultaträkning medan supportfunktionerna har tydliga mål för att ge varumärkena de bästa förutsättningarna att fortsätta växa. Catena Ideapreneurs skall främja kreativitet och nytänkande. De anställda tillåts allokera fem procent av sin tid åt nya ideér och varje kvartal har bolaget en intern Dragons' Den med 10 tusen euro i prispott. Målet är att hela organisationen ska genomsyras av nytänkande. Budskapet inom M&A Strategyvar något kort men gick ut på att säljarna ska bli nöjda. Då säljarna ofta är entreprenörer och har grundat bolaget de säljer är den största tillfredställelsen att se sitt bolag fortsätta växa när det integreras inom Catena Media.

Block 3 och 4 handlade om de två övriga pelarna,
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Catena Media - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -