Opus Group
Opus Group - (TA) Positivt momentum (ABG Sundal Collier)

2017-12-01 13:16

Opus Group har under de senaste dagarna brytit ut ur den fallande trend som vi har befunnit oss i sedan årsskiftet. Trenden i Opus Group är på kort sikt positiv då vi under de senaste dagarna noterat ett nytt 3-månaders högsta. På längre sikt ser vi att aktien,trots brott av trendlinje, har en negativ trend enligt de glidande medelvärdena MA100 & MA200. Vi ser enligt volymprofilen att vi befinner oss i en högvolymszon, detta indikerar att det fortsatt kommer gå höga volymer på dessa nivåer. 

Vi ser i MACD-indikatorn att vi har ett mycket positivt momentum i ryggen sett till senaste 26 dagarna. Värdet på MACD-indikatorn är 0,165, enligt grafen så ser vi att tidigare toppar har infallit sig då indikatorn haft betydligt högre värden (ca. 0,3 - 0,4). Detta betyder att det finns utrymme för högre kurser enligt MACD. 

Närmaste motstånd på översidan är det glidande medelvärdet MA200, vilket vi kan se i grafen, då vi ej har lyckats etablera oss över detta. Vid genombrott av denna så hittas nästa motstånd vid 7,55 kr samt 8,05 kr. Därefter agerar årshögsta på 8,75 kr som påföljande motståndsnivå. 

Om kursen istället faller ned från rådande nivåer så har vi första stödnivå i linje med de glidande medelvärdet MA100. Om vi punkterar denna så är nästa stödnivå vid den fallande trendlinjen (för tillfället ca 6,30 kr). Därefter så har vi dubbelbotten som nästa stödnivå vid 5,65 kr.

Motstånd: 7,00 kr / 7,55 kr / 8,05 kr / 8,75 kr
Stöd: 6,55 kr / 5,65 kr


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -