Intervacc
Intervacc - Spännande studieresultat (ABG Sundal Collier)

2017-12-01 10:14

• Distributionsavtal ger bredd
• God kostnadskontroll
• Spännande studieresultat


Distributionsavtal ger bredd
Omsättningen under Q3 uppgick till 11,1 MSEK (15,2) motsvarande en minskning om 27,2% Y/Y. Vår prognos var 15,7 MSEK. Försäljningen påverkades negativt av att färre djur vaccinerats i Danmark, (landet utgör uppskattningsvis 40–45% av bolagets totala försäljning). Sjunkande priser på minkskinn har bidragit till ett sämre ekonomiskt klimat för danska minkuppfödare uppger bolaget. Under årets första nio månader omsatte Intervacc 45,0 MSEK (50,9). Nordvacc har tecknat ett distributionsavtal med danska läkemedelsbolaget Chemvet och arbetar fortsatt för att bredda bolagets produktsortiment. Vi ser positivt på denna satsning, då beroendet av såväl enskilda produkter som leverantörer minskar.

God kostnadskontroll
Bruttomarginalen uppgick till 33,7% (44,8). Försämringen var hänförlig högre inköpskostnader från Intervaccs huvudleverantör. Samtidigt bedömer vi att produktmixen varit något ogynnsam relativt Q3 ifjol. Under Q1 och Q2 2017 var marginalen 29,6% respektive 27,5%, kvartalsvariationerna är således stora. Rörelsekostnaderna ökade till 5,3 MSEK (4,3). Vår prognos var 6,8 MSEK, avvikelsen var relaterat lägre övriga externa kostnader relativt vårt estimat. EBITDA uppgick till -0,9 MSEK (3,1), vi räknade med -2,1 MSEK. Försämringen gentemot fjolåret berodde på lägre försäljning och svagare bruttomarginal. Periodens kassaflöde var negativt om -7,7 MSEK (-9,3) och nettokassan uppgick per den 30 september till 22,5 MSEK.

Spännande studieresultat
Intervacc har slutit ett avtal avseende kontraktstillverkning av Strangvac med 3P Biopharmaceuticals. Överföringen av tillverkningsteknologin har påbörjats. Intervacc uppger att 3P har gediget kunnande, erfarenhet och utrustning för tillverkning av rekombinanta proteiner. I slutet av oktober presenterades intressanta studieresultat för bolagets andra vaccinprojekt, för gris mot Streptococcus suis. Vaccinkandidaten INV274 har gett
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Intervacc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -