Medica Clinical
Medica Nord – (TA) Positiv divergens i OBV-indikatorn (ABG Sundal Collier)

2017-11-30 11:53

Trenden i Medica Nord är neutral med ett MA200 som rör sig sidledes. På nedsidan noteras stödnivåer kring 0,31 kr och därefter 0,28 kr. Så länge aktien inte punkterar dessa stöd indikeras en fortsatt neutral trend framgent.

Vid en kursuppgång från rådande nivåer härleds den första motståndsnivån till MA200 (0,39 kr). Ett utbrott upp igenom detta trögrörliga medelvärde skulle i första hand indikera att motståndet kring 0,50 kr kan testas av. Därefter återfinns ytterligare ett motstånd vid vårens högsta nivå på 0,68 kr.

Vidare uppvisar OBV-indikatorn divergens mot kursen, vilket tolkas som en positiv signal. Detta innebär att volymen under uppgångsdagar överstiger volymen under nedgångsdagar. Inte sällan kan det vara ett första tecken på att en upprevidering står på tapeten. Ett orosmoln är dock att kursen alltjämt handlas under MA200.

Motstånd: 0,39 kr / 0,50 kr / 0,68 kr
Stöd: 0,31 kr / 0,28 kr

Teknisk analytiker
Simon Granath
simon.granath@remium.com
 


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -