MedCap
MedCap - Analytikerkommentar på Q2-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-11-30 08:56

MedCap släppte i morse sin rapport för det andra kvartalet under det brutna räkenskapsåret 2017/2018. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys.Vi avser även att publicera en videointervju med VD Karl Tobieson inom kort, som svarar på frågor om kvartalet. 

Nettoomsättningen uppgick till 199 MSEK (222), en minskning om 11% Y/Y, vilket var 2,5% högre än de 194 MSEK som vi räknat med. Exklusive Läkemedelshandel var försäljningstillväxten cirka 22%. EBITDA-resultatet på koncernnivå uppgick till 16,9 MSEK (6,2) med en marginal om 8,5%. Vår prognos var 14,6 MSEK respektive 7,5% och avvikelsen var främst hänförlig starkare utveckling i Medicinteknik relativt vårt estimat. Glädjande var dessutom att samtliga av bolagets affärsområden, för andra kvartalet i rad, uppvisade positivt resultat.  
   
Medicinteknik, som haft en väldigt fin utveckling senaste året, fortsatte att gå starkt. Försäljningen ökade med 24% till 77,7 MSEK (62,4), vi väntade oss 75,7 MSEK. Abilia, uppvisade fortsatt stärkt bruttomarginal i kombination med lägre omkostnadsnivå. Även utvecklingen för Inpac var god. Integrationen av Scandinavian Nutrients har fungerat bra och gått snabbare än förväntat. Omsättningen för de förvärvade produktionstillgångarna var 4 MSEK (integrerat från 11 september), vilket var 1 MSEK högre än de 3 MSEK som vi räknat med. Integrationen belastade dessutom resultatet med 1 MSEK. Ledningen uppger att de förväntar sig betydande synergier nu när de operativa delarna kommit på plats. EBITDA-resultatet för affärsområdet blev 14,4 MSEK (10,6), motsvarande en EBITDA-marginal om rekordhöga 18,5% (17,1). Vi räknade med 11,7 MSEK respektive 15,4%. Vi bedömer att Medicinteknik har goda förutsättningar att fortsatt uppvisa god tillväxt med stärkta marginaler. På våra oreviderade prognoser för 2018/19 räknar vi med 17,0% på EB
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

MedCap - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -