Gaming Corps
Gaming Corps - Konsultuppdrag med PDP inlett (ABG Sundal Collier)

2017-11-30 15:38



• Konsultuppdrag med PDP inlett

• Minoritetsposter i två bolag
• Upprevideringar

Konsultuppdrag med PDP inlett
Gaming Corps nettoomsättning i kvartalet uppgick till 4,8 MSEK (0,1) med ett rörelseresultat (EBIT) om -0,7 MSEK (-10,7). Vår prognos var en nettoomsättning om 1,5 MSEK med EBIT uppgående till -2,4 MSEK. Avvikelsen härleds i sin helhet avtalet med PDP, där Gaming Corps erhållit en större startbetalning för projektet än vad vi hade räknat med. På kostnadssidan var de övriga externa kostnaderna högre än väntat, troligtvis till följd av de många finansieringslösningar bolaget gjort under kvartalet. Personalkostnaderna var dock lägre än väntat, och vi förmodar att det var en större andel kostnader under Q2 av engångskaraktär pga. uppsägningar än vad vi räknat med. Totalt sett uppgick rörelsekostnaderna till 5,6 MSEK där vår prognos var 4,8 MSEK. För kommande kvartal räknar vi med att majoriteten av intäkterna kommer från avtalet med PDP som fortlöper under en tolvmånadersperiod från september i år.

Minoritetsposter i två bolag
Under och efter kvartalets utgång har Gaming Corps köpt minoritetsposter i, dels Kung Fu Factory samt även Flax Innovations. Kung Fu Factory är en amerikansk spelutvecklare som gått med vinst senaste tre åren och ägarandelen Gaming Corps erhållit för sin investering om 2 MUSD är cirka 13 procent. Vi anser att det finns viss potential i affären då Kung Fu Factory jobbat med en del kända varumärken, som WWE, Mortal Combat och Teenage Mutant Ninja Turtles. Flax Innovations tillhandahåller en tjänst för att schemalägga och automatisera bets, men då ägarandelen endast är 4 procent och bolaget är i tidig fas ser vi begränsad potential under prognoshorisonten.

Upprevideringar
Efter rapporten höjer vi våra omsättningsestimat något för innevarande år, justerat för kvartalets avvikelse blir det en upprevidering med 5 procent. EBIT, justerat för kvartalets avvikelse, sänks dock med 3 procent pga. högre antaganden för externa kostnader. För 2018 är den mest
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Gaming Corps - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -