Generic
Generic - Ledningsförändringar 2018 (ABG Sundal Collier)

2017-11-28 10:52


Ledningsförändringar 2018
• EBIT överträffar vår prognos
• Uppjusteringar

Ledningsförändringar 2018
Generic Sweden rapporterade en nettoomsättning om 12,2 MSEK (12,4, justerat för kvarvarande verksamhet), motsvarande en negativ tillväxt om 2 procent. Vår prognos var en nettoomsättning om 11,5 MSEK då vi räknade med ett större intäktsbortfall i Minicallnätet, där nätförstärkande arbete pågår. Bortfallet har dock bromsats av en fortsatt positiv utveckling inom Messit där flera nya kunder tillkommit i kvartalet. Till följd av den nya organisationen har det även skett en del ledningsförändringar där både nuvarande VD för Generic Sweden, Fredrik Svedberg, samt VD för Generice Mobile Systems Sweden, Johan Ågren, meddelat att de lämnar sina poster under 2018. Målsättningen är att ersätta dem med en ny VD då den nya mindre organisationen inte har samma behov längre. 

EBIT överträffar vår prognos
Rörelseresultatet uppgick till 1,3 MSEK (1,9, justerat för kvarvarande verksamhet), motsvarande en marginal om 10,4 procent. Vår prognos var 0,6 MSEK, där avvikelsen främst härleds lägre personalkostnader men även lägre koncerngemensamma kostnader. Generic kommunicerade i samband med Q2 att de koncerngemensamma kostnaderna på sikt kommer minska, till följd av ovan nämnda ledningsförändringar. Detta kommer leda till minskade overheadkostnader för koncernen och ger således en bättre förutsättning att höja EBIT-marginalen.

Uppjusteringar
Efter rapporten har vi gjort en mindre uppjustering av våra omsättningsestimat, främst drivet av lägre förväntade koncernelimineringar. För nästkommande år innebär det 6 procents högre omsättningsantagande. En större uppjustering görs på EBIT-nivå, där Generic agerat snabbt för att minska de koncerngemensamma kostnaderna. För att reflektera detta justerar vi upp våra estimat för EBIT med 21 procent för det fjärde kvartalet samt 36 procent för nästkommande år.


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Generic Sweden - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -