Brighter
Brighter - Lägre kostnader än väntat (ABG Sundal Collier)

2017-11-28 16:00


• Lägre kostnader än väntat
• Fortsatt väntan på Actiste
• Estimatjustering

Lägre kostnader än väntat
I sin delårsrapport för det tredje kvartalet rapporterade Brighter som väntat ingen nettoomsättning då Actiste ännu ej är i kommersiell fas. Vår förväntan var att rörelekostnaderna fortsatt skulle vara höga tills Actiste lanserats och uppskattade att de skulle uppgå till 15 MSEK, där 12 MSEK av dessa skulle aktiveras. Rörelsekostnaderna blev betydligt lägre och uppgick till 7 MSEK, med 2,5 MSEK som aktiveringar. Vår uppfattning var att de slutgiltiga faserna av framtagandet av Actiste skulle fortsätta innebära höga kostnader. Uppenbarligen var detta felaktigt tänkt för åtminstone det tredje kvartalet. Bolaget vägleder inget kring denna fråga i sin delårsrapport, men vår uppfattning är att kostnader kan variera markant mellan kvartal men att den största kostnadspuckeln nu är över. Vi kommer vara försiktiga och justerar ned våra kostnadsantaganden något framöver.

Fortsatt väntan på Actiste
Under året har bolaget kommunicerat en lansering av Actiste H2 2017. Vi har inga prognoser för när Actiste ska inleda kommersiell fas, men även vid en eventuell lansering under december så hamnar bolaget i slutet av det kommunicerade tidsintervallet. Den finansiella ställningen är emellertid god, efter periodens utgång kallade bolaget på en tredje tranche från L1 Capital. Av L1 Capitals finansieringslösning om 100 MSEK uppskattar vi att cirka 50 MSEK återstår att tillgå, bolaget måste dock inte utnyttja dessa, utan är fria att vid behov hitta andra finansieringslösningar. Den 23 november meddelade bolaget att patent- och registreringsverket avser att bevilja Brighters patentansökan avseende metoden och anordningen att logga injektioner av läkemedel. Patentet täcker en unik teknik för att identifiera om en injektion tagits eller ej. Tekniken möjliggör för vårdgivare eller anhöriga att via Brighters molnlösning med säkerhet veta om patienten injicerat läkemedlet eller inte.

Estimatjusteri


...

  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -