Uniflex
Uniflex - Analytikerkommentar på Q3-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-10-20 14:35

Uniflex släppte idag sin delårsrapport för Q3 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys. 

För årets tredje kvartal, som säsongsmässigt är starkt för Uniflex, rapporterade bolaget en omsättning om 314 MSEK (304). Detta med en EBIT-marginal på 4,6% (3,7%). Vår förväntan var en omsättning på 306 MSEK samt en EBIT-marginal på 4,6%. Således något bättre omsättning än vår prognos med en marginal i linje.

I geografin Sverige nämner VD att insatserna med att hitta nya konsulter lyckats bra och bolaget omsatte något över vår prognos för segmentet. Sverige omsatte 274,6 MSEK att jämföra mot fjolårets 262,1 MSEK. En tillväxt som var något över vår förväntan.

I Norge har man lyckats hitta nya kunder och enligt rapporten fått god effekt på sina försäljningsinsatser. Geografin var en besvikelse jämfört med våra förväntningar i Q2, men är tvärtom en positiv överraskning denna gång. Norge omsatte 26,7 MSEK att jämföra mot förra årets 27,4 MSEK. Uniflex kundstock har en större vikt mot olje/gas & bygg i Norge och därför är Q2/Q3 starka kvartal hos geografin. Vi hoppas förstå mer om huruvida kvartalets nyförsäljning i Norge kommer att bidra till målet att få en jämnare kundmix säsongsmässigt.

Finland omsatte i linje med våra förväntningar – 5,8 MSEK. VD nämner att man måste bli större i geografin och har därför öppnat ett nytt kontor i Österbotten för att öka lönsamheten.

I det problematiska Tyskland lyckades bolaget att nå vinst för kvartalet. Bolaget bevakar denna utveckling noga, och vi förväntar oss en avveckling eller försäljning längre fram. I våra estimat finns Tyskland inte med från 2019.

Sammanfattningsvis en solid rapport och ett kvartal där samtliga geografier visar vinst. Vi har länge väntat på tillväxt i Sverige, vilket vi fick se detta kvartal, med en tillväxt nära 5%. Rapporten kommer förmodligen innebära marginella justeringar av framtida estimat. 


(Klicka på bilden fö


...

  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -