Capacent Holding
Capacent - Analytikerkommentar på Q2-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-08-17 09:33

Capacent publicerade igår sin delårsrapport för det andra kvartalet 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys.

Capacent levererade en omsättning om 52,4 MSEK (41,2) i Q2, motsvarande en tillväxt om 27,2% Y/Y. Detta var första kvartalet då förvärvade Capacent Island var konsoliderat under hela räkenskapsperioden, omsättningsbidraget var 19,4 MSEK, innebärande en förvärvad omsättningstillväxt om 47%. Justerat för struktur var således den organiska tillväxten -19,8%. Vi estimerade en organisk omsättningstillväxt om -7,7% och att Capacent Island skulle addera 14,4 MSEK, innebärande en förvärvad tillväxt om 35%. Förklaringen till den organiska nedgången finns dels i en svag inledning på kvartalet (april) vilket gav avtryck under hela perioden. Den lägre omsättningen ger direkt effekt på rörelseresultatet då kostnadsmassan är mindre rörlig. EBITDA uppgick till 1,2 MSEK (4,7) mot väntade 1,7. Dock väntade vi att kvartalet skulle belastas med EO-kostnader om 1,8 MSEK, vilket inte var fallet, varpå vi estimerade en justerad EBITDA om 3,5 MSEK.

Avseende Sverige innefattade kvartalet lägre antal konsulter Y/Y samt negativ kalendereffekt. Det förstnämnda kan ses som en spill-over effekt från vad som kommunicerades i Q1 - detta kommer normaliseras framöver. Rörelsemarginalen för Sverige uppgick till 9,3%, vilket var ca 3 pp lägre Y/Y, men att överstiga 9% indikerar att resterande månaderna maj och juni presterade. Att maj och juni återhämtade sig väl är gällande för hela koncernen där bolaget nämner att både omsättning och resultat var planenligt under de sista två månaderna. Det är även värt att lyfta fram Finland som drog ned resultatet med -0,9 MSEK. Det är tidigare känt att Finland innefattar ett antal större projekt med prestationsbaserade avtal vilket gör att differens mellan nedlagd tid och intäktsföring kan, och har uppstått. I realiteten innebär det att intäktsföringen huvudsakligen ...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Vimab Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -