Nordic Leisure
Nordic Leisure - Analytikerkommentar på Q2-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-08-16 10:36

Nordic Leisure släppte i morse sin Q2-rapport för räkenskapsåret 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys. 

Nordic Leisure rapporterade en omsättning om 4,9 MEUR (5,3) vilket var i linje med vår prognos. Minskningen jämfört mot föregående år hänförs avyttrad verksamhet. Spelintäkterna uppgick till 4,5 MEUR (3,2), motsvarande en tillväxt om 43 procent där framförallt Casino bidrog genom lansering av nya spel från Novomatic i April. Utöver det framgick det att tillväxten inom Poker visar potential med en sekventiell tillväxt från Q1 om 38 procent, samt att Betting förvisso tappar mot föregående år men uppvisar en sekventiell tillväxt jämför med Q1 om 11 procent. EBIT justerad för aktiveringar uppgick till 0,6 MEUR (-0,1) vilket var 28 procent bättre än vårt estimat. Avvikelsen härleds främst en högre bruttomarginal om 68 procent (58), mot estimerade 65 procent.

 Dagens rapport samt de kommunicerade förvärven gör att vi kommer se över både omsättningsestimat samt marginalantaganden, med troliga upprevideringar som följd.

(Klicka på bilden för att förstora den)

Analytiker
Stefan Knutsson
stefan.knutssson@remium.com


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -