Moment Group
Moment Group - Analytikerkommentar på Q2-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-08-16 10:27

Moment Group släppte i morse sin delårsrapport för Q2 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys.

Q2 2017
Årets andra kvartal är säsongsmässigt ett svagt sådant för Moment Group. Sommarhalvåret innebär lägre volymer och det andra kvartalet innehöll även påsken detta år. Koncernen rapporterade en nettoomsättning om 199,8 MSEK där pro rata-omsättning uppgick till 163,8 MSEK. Båda dessa var i linje med våra estimat.

EBIT för perioden uppgick till -12,3 MSEK, där vi förväntade oss -11,3 MSEK. Under kvartalet belastade investeringar i ”The Concept” i Kungsportshuset i Göteborg (planerad öppning början av 2018) med -1,4 MSEK. Även terrorattacken i Stockholm som inträffade den 7 april påverkade negativt med -0,5 MSEK, då man som följd av denna ställde in flera förställningar. Justerat för dessa kostnader uppgick EBIT till -10,4 MSEK.

Affärsområdet Event som består av Hansen och nya Minnesota Communications ökade sin rörelsemarginal för det andra kvartalet till 4,7% från förra årets 3,4%. Omsättningen var i linje med våra förväntningar och uppgick till 59,3 MSEK. Det nya förvärvet levererar starka siffror och över våra prognoser, samtidigt som Hansen är svagare än vad vi förväntat oss.

Live Entertainment har sedan hösten 2016 präglats starkt av Phantom of the Opera, som nu i kvartalet hade sin sista föreställning. Denna föreställning samt det faktum att teaterarenorna China Teatern, Intiman, Lisebergsteatern, Oscarsteatern och Vallarnas friluftsteater i år redovisas inom segmentet, gör siffrorna ojämförbara med fjolårets. Sett mot våra prognoser levererade affärsområdet som förväntat på både omsättning och EBIT. Pro-rata uppgick till 50,6 MSEK och EBIT -4,5 MSEK.

Segmentet Venues överraskade oss positivt förra kvartalet men kom in något under våra estimat för Q2. Bolaget skriver att samtliga arenor minskade sin omsättning jämfört med föregående år, förutom Hamburger Börs. Påskhelgen påverk

...

  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Moment Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -