Kontigo Care
Kontigo Care - Stark men lägre än väntad tillväxt (ABG Sundal Collier)

2017-08-15 16:13


• Stark men lägre än väntad tillväxt

• Försäljningsunderlaget ökar
• Mindre nedrevideringar

Stark men lägre än väntad tillväxt
Kontigo Cares nettoomsättning för det andra kvartalet uppgick till 1,20 MSEK vilket motsvarade en sekventiell tillväxttakt om 36%. Detta var under vårat estimat om 1,56 MSEK. Vi underskattade effekten av säsongsmönstret i kommunernas upphandlingar. I den tillväxtfas som Kontigo Care befinner sig är nyförsäljning den primära tillväxtdrivaren, under sommarmånaderna har kommunernas inköpsaktiviteter varit lägre och vi antar att avrop av de nya avtalen under Q2 inte skett i normal takt. Denna känslighet förmodar vi kan avta när bolaget har mognat då nyförsäljningar inte har samma effekt på den totala försäljningen. EBIT uppgick till -4,4 MSEK mot förväntade -3,5 MSEK. Avvikelsen förklaras av en förmedlingsprovision för brygglånet samt kostnader för den riktade nyemission, bägge av engångskaraktär. Bolaget uppvisar därmed fortsatt god kostnadskontroll och vi gör därmed inga förändringar av kostnadsestimaten.

Försäljningsunderlaget ökar
I rapporten meddelar VD att man per rapportdagen har avtal med 48 kommuner som omfattar 1,6 miljoner invånare. Mot slutet av Q1 omfattade bolagets avtal cirka 1 miljoner invånare att jämföra med cirka 1,5 miljoner i slutet av Q2. Ökningen av försäljningsunderlaget är således cirka 50%, att jämföra mot den sekventiella försäljningsökningen på 36%. Denna skillnad stödjer oss i vår tro att sommarmånaderna hämmat den normala avropningstakt som tidigare kvartal haft. Vi förväntar oss att ett kommunavtal i vissa fall kan ta cirka 3-4 månader att aktivera och därför sker det viss eftersläpning ifrån avtal till avrop.

Mindre nedrevideringar
Vi sänker våra omsättningsestimat för helåret med 4% och kommande med 5%. Samtidigt gör vi en större förskjutning av det tredje kvartalets försäljning till det sista kvartalet. Vi förväntar oss att den sekventiella försäljningstillväxten är intakt till Q3 men ökar för kvartalet därefter. Anled
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Kontigo Care - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -