Irisity
Irisity - Analytikerkommentar på Q2-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-08-15 14:20

Irisity publicerade i morse sin Q2-rapport för räkenskapsåret 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys. 

Irisity rapporterade en nettoomsättning för det andra kvartalet om 7,9 MSEK (7,4) vilket imponerade då det var den högsta nettoomsättningen i bolagets historia, och det mitt i pågående omstrukturering. Vår prognos var 6,1 MSEK vilket Irisity överträffade med 30 procent. Rörelsekostnaderna uppgick till 6,1 MSEK (6,4) vilket var i linje med vår prognos. Här meddelar Irisity att omstruktureringsarbetet fortsatt enligt plan och att kostnaderna ska fortsätta minska inom områdena ledningscentral och installation. Rörelseresultatet (EBIT) om 0,3 MSEK (-0,4) överträffade våra förväntningar och härleds en högre försäljning samt en något lägre bruttomarginal än våra prognoser.

Efter dagens rapport är det troligt att vi behöver justera upp omsättningsestimaten för resterande delen av året då Irisity verkar fått igång försäljningen igen. Vi hade räknat med att de nya säljarna som anställdes i början av året skulle behöva något längre startsträcka innan de började dra in betydande affärer. På kostnadssidan ser vi inga större behov till förändringar, utan räknar fortsatt med något lägre kostnader nästa kvartal. Vi återkommer med en mer utförlig analys inom en vecka. 

 

Analytiker
Stefan Knutsson
stefan.knutsson@remium.com


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Irisity - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -