Kontigo Care
Kontigo Care - Analytikerkommentar på Q2-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-08-14 09:44

Kontigo Care släppte i morse sin Q2-rapport för räkenskapsåret 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys. Bolaget håller för övrigt en fullsatt investerarpresentation idag hos Remium, vid lunchtid. Vi avser även att publicera en ny intervju med VD Henrik Nordlindh efteråt, med frågor på senaste periodens utveckling.

Kontigo Care har växt kraftigt de senaste två kvartalen och vår förväntan var att bolaget sekventiellt skulle fortsätta växa med 77% till en nettoomsättning om 1,56 MSEK. Vilket skulle innebära en längre tillväxttakt än tidigare två kvartal.

Nettoomsättningen för perioden blev istället lägre än vår prognos och uppgick till 1,2 MSEK. Tillväxten är fortfarande stark men vi har troligen överskattat hur snabbt innevarande kommunkunder utökar antalet TripleA i bruk. VD nämner också att de flesta av kunderna än så länge är i en utvärderingsfas gällande produkten. Man har idag avtal med 48 kommuner som tillsammans utgör 1,6 miljoner invånare. I slutet av periodens slut meddelade (BIFOGA LÄNK) bolaget att man slutit avtal med fyra kommuner som tillsammans omfattar 215 000 invånare. Således kan försäljningen varit något baktungt detta kvartal.

Kostnadsposterna var något över vår förväntan. Justerar man för de räntekostnader som brygglånet från april medfört, samt de förmodade kostnaderna för den riktade emissionen (som användes för att lösa brygglånet), fortsätter bolaget visa god kostnadskontroll. Som långfristig skuld finns nu enbart 2,8 MSEK till Almi. Likvida medel uppgår till 18,5 MSEK. I dagsläget uppskattar vi bolagets totala kostnader på årsbasis till cirka 20 MSEK.

Analytiker
Arash Hakimi Fard
arash.hakimi.fard@remium.com
 


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Kontigo Care - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -