JLT Mobile Computers
JLT Mobile Computers - God kostnadskontroll (ABG Sundal Collier)

2017-08-14 15:20

• Högre försäljning än väntat
• God kostnadskontroll
• Estimatförändringar


Högre försäljning än väntat

Omsättningen under Q2 uppgick till 28,3 MSEK (39,2) motsvarande en minskning om -28%, vilket var 15% högre än vår prognos om 24,7 MSEK. Q2 ifjol var synnerligen stark till följd av tre större leveranser, bland annat en stororder om 9 MSEK. Justerat för dessa så är vår uppfattning att bolaget fortsatt levererar en underliggande tillväxt. Försäljningsutvecklingen R12M som ökade med 18% till 119 MSEK avspeglar utvecklingen bättre enligt vår mening. Segmentmässigt var stor del av kvartalets försäljning relaterad mot hamn- och logistikkunder, vilka uppvisar en god efterfrågan. JLT har bland annat vunnit en order till en stor internationell biltillverkare i USA. Ett segment som vi bedömer det finns god potential inom framöver. Bruttomarginalen uppgick till 44,5% (38,3), vilket var helt i linje med vår prognos. Marginalen under fjolåret påverkades negativt av den tidigare nämnda storordern. Dollarförsvagningen har föranlett att vi justerat ned bruttomarginalantagandet för Q3, då komponentinköp sker i USD med en efterföljande tidsförskjutning till leverans och fakturering.

God kostnadskontroll
OPEX minskade till 10,4 MSEK jämfört med 11,1 MSEK under Q2 ifjol, främst beroende på lägre personalkostnader. Vår prognos var 9,9 MSEK. Minskningen beror på att JLT under fjolåret hade ökade kostnader till följd av storordern. EBIT uppgick till 1,9 MSEK (3,6) motsvarande en rörelsemarginal om 6,7% (9,1). Vi hade väntat oss ett rörelseresultat om 0,8 MSEK med en marginal uppgående till 3,2%. Avvikelsen var hänförlig högre försäljning gentemot vår prognos. R12M förbättrades EBIT till 11,5 MSEK (6,5). Kassaflödet från löpande verksamheten uppgick till -2,6 MSEK (10,9) till följd av högre lagerbindning. JLT har alltjämt en god finansiell ställning med en nettokassa som per den 30 juni uppgick till 21,1 MSEK (24,4). Kvarvarande underskottsavdrag var 8,1 MSEK varav 2,4 MSEK i svenska bolag.

E
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

JLT Mobile Computers - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -