JLT Mobile Computers
JLT - Analytikerkommentar på Q2-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-08-11 09:01

JLT Mobile Computers släppte i morse sin Q2-rapport för räkenskapsåret 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys. 

För det andra kvartalet redovisade JLT en nettoomsättning uppgående till 28,3 MSEK (39,2) motsvarande en minskning om -27,8% vilket var 15% högre än vårt estimat om 24,7 MSEK. Försäljningsminskningen gentemot fjolåret var bland annat relaterat en stororder om 9 MSEK som JLT levererade under Q2 2016. Bolaget försäljning består huvudsakligen av löpande affärer som kompletteras med antal mindre stora volymorder med något lägre marginal. Vi anser därför att R12M bättre avspeglar bolagets underliggande utveckling.  

Bruttomarginalen var 44,5% (38,3) vilket var helt i linje med vår förväntan. Vi kommer dock sannolikt behöva justera ned vårt bruttomarginalantagande för Q3 då, den relativt snabba förändringen av USD/SEK, sannolikt har en negativ inverkan på bruttomarginalen eftersom komponentinköp delvis sker i USD med en efterföljande tidsförskjutning till fakturering.

På kostnadssidan minskade rörelsekostnaderna till 10,4 MSEK jämfört med 11,1 MSEK under motsvarande kvartal föregående år, främst beroende på lägre personalkostnader. Vår prognos var 9,9 MSEK. Minskningen av personalkostnader beror på att JLT under Q2 2016 hade ökade personalkostnader till följd av storordern. EBIT uppgick till 1,9 MSEK (3,6) motsvarande en rörelsemarginal om 6,7% (9,1). Vi hade väntat oss ett rörelseresultat om 0,8 MSEK med en marginal uppgående till 2,8%. Differensen var hänförlig den högre försäljningen gentemot vår prognos.

R12M ökade försäljningen med 18% till 119,3 MSEK (101,1), medan EBIT förstärktes till 11,5 MSEK (6,5). Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -1,4 MSEK (8,4) under H1 2017. Förändringen gentemot fjolåret berodde framförallt på högre lagerbindning. JLT har alltjämt en stark finansiell ställning med en nettokassa som per den 30 juni 2017 ...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

JLT Mobile Computers - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -