Hoylu
Hoylu - Analytikerkommentar på Q2-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-08-11 09:52

Hoylu släppte i morse sin Q2-rapport för räkenskapsåret 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys. 

Starkt försäljningsmomentum – känt sedan innan
Omsättningen om 7,9 MSEK (N/A) var känd sedan tidigare (i samband med de preliminära siffror Hoylu släppte 2017-07-10) och överträffade vår initiala prognos om 5,4 MSEK. Även bruttomarginalen om 68,5% (N/A) var känd sedan innan. Se kommentar i samband med preliminära siffrorna här: http://introduce.se/foretag/Hoylu/analys/2017/7/hoylu---analytikerkommentar-pa-preliminara-forsaljningssiffror/

Något högre OPEX och avskrivningar än väntat
EBIT uppgick till -4,9 MSEK (N/A), att jämföra med vår reviderade prognos om -3,3 MSEK. Avvikelsen förklaras dels av något högre OPEX, som i kvartalet uppgick till 9,6 MSEK (N/A) – upp från 5,0 MSEK i Q1 delvis på grund av förvärv. Avskrivningarna ökade till 0,8 MSEK från 0,0 MSEK i Q1. Det hade vi inte räknat med.

Fortsatt hög aktivitet
Hoylu har både under och efter kvartalets utgång presenterat flertalet nya produkter och samarbeten, bland annat med NEC. Detta i kombination med de starka försäljningssiffrorna i andra kvartalet talar för att bolagets, enligt vår mening offensiva, försäljningsmål om 47 MSEK under 2017 kan vara nåbart även om vår prognos förmodligen fortsatt kommer att ligga en bit under målet. Vi kommer sannolikt att behöva justera upp våra omsättningsestimat samt även kostnadsprognoser om än i en något mindre omfattning.

 

Analytiker
Fredrik Nilsson
fredrik.nilsson@remium.com


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Hoylu - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -