Moberg Pharma
Moberg Pharma - Analytikerkommentar på Q2-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-08-08 10:07

Moberg Pharma släppte i morse sin Q2 rapport för räkenskapsåret 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys. Vi avser även att publicera en ny videointervju med VD Peter Wolpert inom kort, som svarar på frågor om kvartalet. 

Moberg Pharma redovisade en omsättning om 136 MSEK (71,3) motsvarande en ökning om 91%, vilket var i linje med vår förväntan om 138 MSEK. Kerasal Nail/Nalox bidrog med 53,2 MSEK vilket var ungefär 6 MSEK lägre än vår förväntan om 59,5 MSEK. Avvikelsen beror sannolikt på lägre fakturering avseende den nationella lanseringen av Zanmira (Kerasal) Nail i Japan. Glädjande var dock att bolaget lyckades öka marknadsandelen för Kerasal Nail i USA till 29%, under helåret 2016 uppgick bolagets marknadsandel till 27%. 

Övrig försäljning (Balmex, Domeboro, Fiber Choice, Kerasal Foot & NewSkin) överträffade våra estimat och uppgick till 56,8 MSEK, vi hade räknat med 52,5 MSEK. Differensen var relaterad till god utveckling för NewSkin, vilket är glädjande, då det är ett betydelsefullt varumärke med god lönsamhet. Tillväxten till konsument uppgick till 27% Y/Y, dock förekommer cirka en månads eftersläpning, varav försäljningen under Q3 torde var stark för varumärket. Tredje produktgruppen Dermoplast, omsatte 26,0 MSEK, helt i linje med vår förväntan. Totalt sett var försäljningen i linje med förväntan även om de förekom vissa avvikelser gällande produktgrupper. 

Bruttomarginalen kom in på 72,6% (71,8) vilket var högre än vår förväntan om 70%. Avvikelsen var hänförlig differensen i produktmixen, vi kommer sannolikt justera upp vårt bruttomarginal-antagande för Q3, dock förekommer det fortsatt variationer mellan enskilda kvartal. 

EBITDA uppgick till 10 MSEK (33,4) vilket var sämre än vår förväntan om 24,2 MSEK. Avvikelsen härrör högre försäljnings- och marknadsföringskostnader än vad vi


...

  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Moberg Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -