Rottneros
Rottneros (TA) – Stundande crossover i MACD-indikatorn (ABG Sundal Collier)

2017-08-07 16:06

Efter vårens konsolidering har Rottneros den senaste månaden fallit ned och etablerat sig under MA200. Kursnedgången inträffade relativt fort vilket resulterade i att RSI noterade översålda nivåer (under 30), samtidigt som en turtle soup för uppgång bildades i samband med punkteringen av stödet på 7,00 kr. Aktien har nu rekylerat upp varvid nästa motstånd hittas på 7,50 kr. Dessutom antyder MACD-indikatorn en stundande crossover vilket väger på den positiva sidan.

I den negativa vågskålen finns det dock ett orosmoln i form av ett dödskors då MA50 korsat MA200. Inte sällan indikerar denna signal att ett trendskifte mot det negativa hållet kan vara på väg att ske. För att motbevisa denna signal skulle kursen behöva ta sig upp och återigen etablera sig ovanför MA200 (7,85 kr). Detta skulle signalera styrka i aktien samt även kunna vara en möjlig trigger för fortsatt uppgång mot kurser kring årshögsta (8,50 kr). Om aktien istället faller ned från nuvarande nivåer och punkterar det signifikanta stödet på 7,00 kr är det sannolikt att stödet på 6,50 kr kommer testas av vilket även skulle bekräfta ett negativt trendskifte.

Motstånd: 7,50 kr / 7,85 kr / 8,50 kr
Stöd: 7,00 kr / 6,50 kr


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Rottneros - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -