MedCap
MedCap - Lanseringar tynger lönsamheten (ABG Sundal Collier)

2017-06-12 14:31


• Omstrukturering börjar materialiseras

• Medicinteknik levererar
• Lanseringar tynger lönsamheten

Omstrukturering börjar materialiseras. Nettoomsättningen under Q4 16/17 uppgick till 188 MSEK motsvarande en minskning om 21% gentemot fjolåret, vilket var 14% lägre än vår prognos om 219 MSEK. Prognosavvikelsen var främst relaterat lägre försäljning inom Läkemedelshandel. EBITDA på koncernnivå uppgick till 7,8 MSEK (16,1), vi hade räknat med 11,6 MSEK. Inom Läkemedelshandel börjar resultatet av de omfattande omstruktureringarna ge effekt. Rörelsekapitalet har minskat till 54 MSEK (104) Y/Y, vilket minskar affärsområdets betydelse. Försäljningen uppgick till 43 MSEK (98) vilket var lägre än vårt estimat om 68 MSEK. Med bakgrund mot detta har vi justerat ned försäljningen på koncernnivå för kommande år. EBITDA uppgick till -2,9 MSEK, justerat för engångskostnader var resultatet -1,5 MSEK, vår prognos var -0,6 MSEK. Vi bedömer att Läkemedelshandel redovisar positivt resultat på helårsbasis 17/18, under 16/17 uppgick EBITDA till -12 MSEK. Bolagets nettoskuld uppgick till 88 MSEK (120) varav 66 MSEK avser rörelsekapitalfinansiering för Läkemedelshandel.

Medicinteknik levererar. Affärsområdet växte med 16% Y/Y till 76 MSEK, i linje med vårt estimat om 75 MSEK. Utvecklingen drevs främst av god tillväxt inom Abilia och Inpac Aircontainer. EBITDA-marginalen stärktes till 16% (10) motsvarande ett resultat om 12,1 MSEK (6,5), vilket var något högre än de 11,6 MSEK som vi räknat med. Förstärkt bruttomarginal tillsammans med fördelaktig produktmix drev resultatförbättringen. Vi bedömer att det finns ytterligare tillväxt- och marginalpotential för segmentet framöver. Noterbart var att Quickels under maj vann en upphandling i konkurrens med GE och Schiller vilket tyder på ett starkt erbjudande.

Lanseringar tynger lönsamheten. Försäljningen för Specialistläkemedel uppgick till 68,5 MSEK (72,7) vilket var lägre än vår prognos om 75 MSEK. Omsättningen minskade till följd av svag försälj
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

MedCap - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -