Nordic Leisure
Nordic Leisure - Förvärvar Future Lead Generation (ABG Sundal Collier)

2017-06-01 13:09

Detta är en uppdatering från den tidigare analys som publicerades 26 maj 2017. 

• God lönsamhet i Q1
• Två spännande förvärv
• Estimatjusteringar

God lönsamhet i Q1
Intäkerna för Nordic Leisure uppgick till 4,4 MEUR (5,5), motsvarande en nedgång om 20 procent pga. avyttrad verksamhet. Det var i linje med vårt estimat om 4,3 MEUR. Rörelseresultatet uppgick till 0,6 MEUR (-0,3) och var klart bättre än vår prognos om 0,1 MEUR. Resultatförbättringen förklaras främst av en lägre nivå på marknadsföringen än föregående kvartal samt våra estimat, men i linje med motsvarande kvartal i fjol. Den långsiktiga nivån är svår att sia om men vi räknar med att den ska upp en bit från nivån i kvartalet. Övriga kostnadsposter var mer eller mindre som förväntat och sammantaget resulterade det i en rörelsemarginal om 14 procent.

Två spännande förvärv
Efter kvartalets utgång kommunicerade Nordic Leisure att man ingått avsiktsförklaringar gällande två förvärv. Dels Baltic Bet som är en litauisk speloperatör och dels Future Lead Generation som är verksamma inom affiliatemarknadsföring. Givet att förvärven blir av kommer det utöka Nordic Leisures erbjudande. Genom Baltic Bet får man en spellicens i Litauen och stärker således sin närvaro i Baltikum. Förvärvet väntas bidra med vinst i koncernen under 2018. Future Lead Generation har större potential på kort sikt och väntas bidra med en omsättning på årsbasis kring 2,2 MEUR med en vinstmarginal om 85 procent. Vi tycker Baltic Bet känns som ett sunt förvärv då man tar ett helhetsgrepp i Baltikum och i Future Lead Generation får man både marginalexpansion och ett stärkt affiliateerbjudande.

Estimatjusteringar
Vi tror Nordic Leisure kan fortsätta stärka marginalerna på sikt men räknar med att de kommer ner något från första kvartalets nivå. Från förra analysen höjer vi omsättningsestimaten något men den stora justeringen sker på rörelseresultatet, där vi blev förvånade av den goda lönsamheten i kvartalet. I dagsläget räknar vi bara in Future Lea


...

  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -