TagMaster
TagMaster - Överraskande starkt i Q1 (ABG Sundal Collier)

2017-04-28 16:54



• Överraskande starkt i Q1

• Förvärvar CA Traffic LTD
• Estimatjusteringar

Överraskande starkt i Q1
TagMasters rapporterade en omsättning för det första kvartalet om 42,1 MSEK (24,6), motsvarande en tillväxt om 71 procent. Ökningen härleds främst TagMasters railsegment samt det förvärvade bolaget Balogh. Vårt estimat om 32,6 MSEK blev vida överträffat och, utan att veta exakt fördelning, verkar vi legat för lågt både för det ursprungliga TagMaster samt förvärvade Balogh. Rörelseresultatet (EBITDA) var 4,8 MSEK (2,0) i kvartalet, motsvarande en marginal om 11,4 procent. Våra estimat var 2,8 MSEK med en marginal om 8,6 procent. Den starka EBITDA-marginalen härleds en högre bruttomarginal om 1,7 procentenheter där leveranser inom railsegmentet dragit upp marginalen, samt skalbarhet i affärsmodellen när omsättningen stiger.

Förvärvar CA Traffic LTD
TagMaster presenterade även att man förvärvar det brittiska bolaget CA Traffic Ltd med en årsomsättning om cirka 50 MSEK. Köpeskillingen blev 34 MSEK och är således något lägre än den kommunicerade nyemissionen på 36,9 MSEK som kommer ske under maj. I TagMaster-koncernen kommer CA Traffic Ltd främst bidra inom trafficsegmentet och borde ha betydande synergier med det tidigare förvärvade CitySync, som man sedan tidigare samarbetar med. CA Traffic Ltd förväntas bidra positivt på sista raden redan i år och, till skillnad från tidigare förvärv, verkar fokus vara på att ta produkterna till nya marknader snarare än att skära bort olönsamma produkter.

Estimatjusteringar
Med den starka rapporten och det kommunicerade förvärvet i åtanke blir det en rejäl upprevidering av estimaten där framförallt omsättningen justeras. Även om tongångarna verkar mer positiva med det nya förvärvet än tidigare räknar vi med att det kan komma en del omstruktureringskostnader och justerar således inte upp marginalantagandena lika mycket.


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

TagMaster B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -