Catena
Catena - Analytikerkommentar på Q1-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-04-28 12:16

Catena släppte i går sin delårsrapport för Q1 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys.

Förvärvs-/avyttringsintensivt kvartal
Catena rapporterade en Q1 som, justerat för engångseffekter, kom in något under vår förväntan. Bolaget redovisade hyresintäkter om 211,5 MSEK (176,8) som med en överskottsgrad om 74,1 procent (71,6) gav ett driftöverskott om 156,7 MSEK (126,6). Vår prognos var hyresintäkter om 218,5 MSEK, en överskottsgrad om 75,1 procent och ett driftnetto om 164 MSEK. Den starka tillväxten och den negativa avvikelsen gentemot vårt estimat hänför sig till att det varit ett händelserikt kvartal. Catena har under perioden tillträtt sju kassaflödesgenererande fastigheter/nyuthyrningar, avyttrat två samt haft en positiv effekt av att Tribona-beståndet inte fanns med under hela Q1 2016. Vidare fortsatte uthyrningsgraden att stärkas och ökade en procentenhet sekventiellt till 94 procent (86). Finansnettot minskade betydligt till -42,1 MSEK (-52,2) gentemot vårt estimat om -58,6 MSEK. Dock uppkom en positiv engångseffekt om 16,6 MSEK på ej erlagd upplupen kupongränta för stängda swapavtal och justerat för dessa kom finansnettot in helt i linje med vårt estimat. Förvaltningsresultatet per aktie ökade således till 3,03 SEK (1,71) gentemot vårt estimat om 2,82 SEK. Justerat för den positiva effekten i finansnettot ökade EPS förvaltningsresultat till 2,57 SEK, dvs. 9 procent under vårt estimat.

Omförhandling av lån och omläggning av swapavtal
Under perioden har Catena omförhandlat finansiering med ramar om totalt 3,2 Mdr SEK och därutöver har bolagets swapavtal lagts om vilket resulterar i en minskning av räntekostnaderna med cirka 13 MSEK på årsbasis, vilket vi har tagit hänsyn till sedan tidigare. Baserat på nuvarande lånestruktur, swapavtal och räntor uppgår de finansiella kostnaderna till cirka 230 MSEK på årsbasis. För närvarande räknar vi med cirka 8 MSEK lägre räntekostnader för
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Catena - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -