Swedencare
Swedencare - Analytikerkommentar på Q1-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-04-27 10:34

Swedencare publicerade idag sin Q1-rapport, läs den här. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys. 

Stark utveckling under Q1
För det första kvartalet redovisade Swedencare en nettoomsättning om 22,9 MSEK (13,9), motsvarande en tillväxt om 71,6 procent. Vår prognos om 22,5 MSEK var således i linje med faktiskt utfall. Bolaget hade sedan tidigare gett guidning om att försäljningen under inledningen av Q1 varit positiv och den starka utvecklingen har fortsatt under resterande del av kvartalet. Bruttomarginalen försvagades med 12,6 procentenheter till 73,0 procent (85,6) gentemot vårt estimat om 76 procent. Bruttomarginalen har i de senaste kvartalen varit väldigt slagig och Q1 2016 var det klart starkaste bolaget har uppvisat på kvartalsbasis. Swedencares främsta produkt, ProDen PlaqueOff, har betydligt bättre bruttomarginal än de senaste förvärven som har genomförts vilket därmed späder ut bolagets marginal. Ser vi till produktfördelningen stod ProDen PlaqueOff för 73 procent av försäljningen under kvartalet, ned från 96 procent motsvarande period föregående år. Således inget att oroa sig för. Rörelsekostnaderna kom in i linje med vad vi hade räknat med vilket medförde att rörelseresultat uppgick till 5,8 MSEK (4,3) där vår prognos var 6,5 MSEK. Kvartalet har belastats av ej definierade kostnader för lanseringen av ”Dental Care Bones”. EPS blev 0,25 SEK (0,22) där vi räknade med 0,29 SEK.

Positiva tongångar för innevarande år
Swedencare har under perioden utökat personalstyrkan med tre personer sekventiellt till 28 personer (14). Bland annat har bolaget utökat organisationen i Storbritannien med två försäljningschefer med anledning av att de nu hanterar distributionen i det nyligen förvärvade bolaget NutriScience. Därutöver har fokus legat på att integrera Swedencare Irland och i slutet av mars producerades ProDen PlaquOff för första gången i bolagets irländska fabrik. Vidare har
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Swedencare - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -