Vitrolife
Vitrolife - Fortsatt kraftig tillväxt (ABG Sundal Collier)

2017-04-26 08:58



• Fortsatt kraftig tillväxt

• Stark EBITDA-marginal
• Inväntar godkännande

Fortsatt kraftig tillväxt
Nettoomsättningen under Q1 uppgick till 244 MSEK motsvarande en ökning om 31% (18% organisk) jämfört med fjolåret, vilket var 8% högre än våra förväntningar om 227 MSEK. Samtliga regioner uppvisade stark tillväxt under kvartalet, starkast var EMEA där försäljningen ökade hela 32% i lokala valutor Y/Y. Även Asien & Oceanien och Americas uppvisade god tillväxt med 25% respektive 18%. Både Media och i synnerhet Time-lapse visade god försäljningstillväxt med 14% respektive 47% ökning under Q1. Försäljningen inom Time-lapse drevs till stor del av den nylanserade produkten EmbryoScope+ som både har bättre kapacitet och bruttomarginal än föregångaren. Noterbart var även att det fristående time-lapsemikroskopet EVO+ åter levereras till kund. Vi bedömer att bolaget har ett attraktivt produkterbjudande inom Time-lapse som även fortsättningsvis kommer bidra till god tillväxt.

Stark EBITDA-marginal
Bruttomarginalen kom in på 65,0% (66,9), marginalkontraktionen var hänförlig de förvärvade verksamheterna med lägre bruttomarginal. Den justerade bruttomarginalen som exkluderar avskrivningar på förvärvsrelaterade immateriella tillgångar uppgick till 69% (70) under kvartalet. EBITDA-resultatet uppgick till 95 MSEK (62) vilket också var högre än vår förväntan om 79 MSEK. EBITDA-marginalen var 39% (33). Dock belastades Q1 ifjol av engångskostnader om 5 MSEK relaterade till konsolideringen av time-lapseverksamheten, justerad EBITDA-marginal var 36% under fjolåret. Valutakursförändringar påverkade resultatet positivt med 3 MSEK under första kvartalet.

Inväntar godkännande
Under Q1 lanserades RapidVit Omni, ett mediasystem för vitrifikation (snabb nedfrysning) av ägg och embryon, som vi bedömer stärker bolagets produkterbjudande ytterligare. Därutöver förväntar sig bolaget godkännande av EmbryoScope på den kinesiska marknaden i slutet av 2017. Under 2018 väntas dessutom godkännande för Embry


...

  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Vitrolife - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -