Uniflex
Uniflex - Starkt resultat ifrån Sverige (ABG Sundal Collier)

2017-04-26 15:35


• Starkt resultat ifrån Sverige

• Tyskland 2018?
• Estimatjusteringar

Starkt resultat ifrån Sverige
Uniflex fortsätter bevisa att satsningarna på marknadsföring och försäljning fortsatt fungerar. Sverige växte snabbare än vad vi förväntade oss och som helhet redovisade koncernen en omsättning om 279 MSEK för det första kvartalet, en ökning med 4,16% y/y. I Norge förväntade vi oss bättre tillväxt och har underskattat geografins säsongsmönster där en större del av årets omsättning hamnar i Q2 & Q3. Bolaget har som ambition att bredda kundbasen i Norge för att göra den mindre säsongsbetonad. Finland växer starkt, om än från låga nivåer. Sorgebarnet är återigen Tyskland som visade kraftig omsättningsminskning och där bolaget kommunicerar att man parallellt med att försöka vända till vinst söker en köpare. Rörelseresultatet för koncernen var något under vår prognos och blev 6,4 MSEK mot våra förväntade 6,7 MSEK. Resultatbidraget från den betydande svenska delen var över våra estimat som dock överskuggades av Norge men framförallt Tyskland.

Tyskland 2018?
I våra estimat förväntade vi oss tidigare ingen större vinst ifrån Tyskland 2017 eller de kommande prognosåren. Efter det första kvartalets svaga siffror väljer vi att justera ned både omsättning och vinstbidrag för 2017 och för 2018 förväntar vi oss obefintlig tillväxt y/y samt neutralt vinstbidrag. Året därefter (2019) förväntar vi oss att man hittat en köpare till verksamheten eller avvecklat den. Våra förändringar innebär för innevarande år en negativ estimatjustering om cirka -1,8 MSEK för Tyskland, men ingen signifikant påverkan på koncernivå för 2018 & 2019.

Estimatjusteringar
Vi gör positiva men marginella justeringar i Finland medan vi förskjuter omsättningen i Norge på grund av säsongsmönstret. Samtidigt var vi något besvikna på lönsamheten i den norska delen och väljer därför att sänka vinst-prognosen i geografin för 2017. I den betydande Sverige verksamheten väljer vi att tro på något högre tillväxt samt pas
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -