Sintercast
SinterCast - Analytikerkommentar på Q1-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-04-26 09:21

SinterCast  publicerade i morse sin delårsrapport för Q1 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys. Vi återkommer med en intervju med bolagets VD Steve Dawson, som kommenterar kvartalet

Omsättning & EBIT – Under estimat

Sintercast redovisade en nettoomsättning om 13,9 MSEK (16,1) vilket motsvarar en minskning om 13,7% vilket var 16,2% under vår prognos där vi estimerade en omsättning om 16,6 MSEK. Trots våra sänkta estimat kom omsättningen in under förväntan och berodde på lägre antal motorekvivalenter samt lägre antal koppar under kvartalet. Antalet annualiserade motorekvivalenter kom in 4,8% under förväntan på 2,0 Mst (2,10) medan vi estimerade 2,10 Mst.

Det lägre antalet ekvivalenter berodde bland annat på lägre volymer från framförallt tre program däribland VM Motori 3 liter diesels program för FCA där modellår 2017 inte har blivit godkänt än och inväntar utsläppsgodkännande i USA. Bolaget ser detta som en temporär nedgång och återhämtning av dessa program väntas. Antalet koppar blev 28 700 stycken (36 100) motsvarande en minskning jämfört med föregående år om 20,5% vilket var under vår prognos som låg på 35 000 st. De lägre mätkoppsvolymerna jämfört med föregående år härleds lageruppbyggnad och leveransvariationer hos Sintercasts kunder.

Sintercast redovisade ett rörelseresultat om 2,8 MSEK (4,6) motsvarande en marginal om 20,1% (28,6). Vi estimerade ett rörelseresultat om 4,6 MSEK och en marginal om 27,8%. Det lägre resultatet är en funktion av kvartalets låga volymer motorekvivalenter samt lägre volymer mätkoppar där bolaget har högre marginaler.

Framåt – Tillfällig svacka och mer positiv framtid

Blickar man framåt ser vi mer positivt på framtiden trots svackan bolaget har varit i de senaste två kvartalen. Sintercast kommunicerade förra veckan att Jiangling Motors Coproration fått godkännande till en ny lastbil med två motoralternativ av CGI och med Sintercasts processt


...

  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

SinterCast - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -