NAXS
NAXS - Analytikerkommentar på Q1-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-04-26 10:04

NAXS publicerade i morse sin delårsrapport för Q1 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys.

Den nordiska private equity marknaden uppvisade som väntat en lugnare aktivitetsnivå än i det fjärde kvartalet 2016. I NAXS underliggande fonder gjordes tre stycken förvärv och ett flertal tilläggsinvesteringar, bland annat Mimir Invest förvärvade Karlssons Varuhus och Parken Zoo i Eskilstuna samt Valedo II förvärvade JOBmeal som erbjuder tjänste- och produkterbjudande med fokus på kaffelösningar för kontor. Under kvartalet gjordes även 1 exit av Nordic Capital VII som sålde sina kvarvarande andelar i Europris. Till detta gjorde NAXS även en mindre investering i MIPS som noterades på NASDAQ Stockholm i mars. Bolaget bedömer att aktiemarknaden starka uppgång medför goda möjligheter för fortsatta exits bland portföljbolagen. NAXS fonder hade den sista mars förvärvat 115 portföljbolag och 48 har helt avyttrats vilket har genererat en årlig bruttoavkastning om 23%. NAXS substansvärde per aktie ökade med 1,7% under kvartalet och påverkades positivt av värdeförändringar i portföljbolagen.

Styrelsen har tidigare kommunicerat att utdelningen för 2016 skall vara skillnaden mellan 40,0 MSEK och återköpen av egna aktier som blev 38,1 MSEK. Styrelsen anser att beloppet tillgängligt för utdelning är för lågt och därför betalar ingen utdelning ut under verksamhetsåret 2016. Återköpen av egna aktier som skedde under första kvartalet gjordes främst genom ett block om 5% av det totala antalet aktier och gjordes till en substansrabatt om 15%. 

Analytiker
Carl Ragnerstam
carl.ragnerstam@remium.com


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

NAXS - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -