Invisio Communic.
INVISIO - Analytikerkommentar på Q1-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-04-26 14:19

INVISIO Communications släppte idag sin delårsrapport för Q1 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi upp med en uppdaterad analys. Bolagets VD Lars Højgård Hansen håller för övrigt bolagspresentation hos Remium imorgon kl. 14.30 (se inbjudan) samt vi avser även publicera en videointervju med Lars inom kort.

Omsättningstillväxt om 11% y/y

Invisio rapporterade en omsättning för det första kvartalet om 87,9 MSEK (79,5), motsvarande en tillväxt om elva procent y/y. Det var snäppet bättre än vårt estimat om 83,5 MSEK. Tack vare den stora ordern om 90 MSEK från det brittiska försvaret lyckades Invisio stärka sin orderbok något, vid kvartalets slut uppgick denna till 148,5 MSEK (137). Ordern förväntas börja levereras under Q2 och fortgå löpande under 2017 och 2018.   

Lägre rörelseresultat än föregående år
Rörelseresultatet om 22,7 MSEK (23,5) motsvarade en minskning om tre procent y/y. Minskningen beror på högre personalkostnader där Invisio framförallt har anställt seniora medarbetare till sitt dotterbolag i USA. Vårt estimat var 21,5 MSEK och Invisio kom således in lite bättre även här men värt att notera är den starka bruttomarginalen om 54,9 procent (53,1). Tidigare kommunikation med bolaget har indikerat en bruttomarginal i spannet 50-55 procent och vi anser därför inte att man ska anta en lika hög bruttomarginal i kommande kvartal. Bruttomarginalen överskuggar också utvecklingen av rörelsekostnaderna som var högre än vi räknat med, 25,5 MSEK mot vårt estimat om 22,4 MSEK. 

Estimatjusteringar
Ordern från brittiska försvaret har stärkt vår tro på topline och vi kommer troligtvis göra en liten uppjustering. Dock har rörelsekostnaderna överstigit våra estimat och där ligger en höjning i korten efter dagens rapport.

(Klicka på bilden för att förstora den)

Analytiker
Stefan Knutsson
stefan.knutsson@remium.com

 

 

 


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

INVISIO - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -