HMS
HMS Networks - God efterfrågan över hela linjen (ABG Sundal Collier)

2017-04-26 09:31


• God efterfrågan över hela linjen
• Fortsatt stark resultattrend
• Uppreviderade prognoser – igen

God efterfrågan över hela linjen
Omsättningen uppgick till 279 MSEK (201), motsvarande en organisk tillväxt om 17% jämfört med samma period ifjol. Därutöver bidrog förvärv och valuta med 18% respektive 4%. Vår prognos var 270 MSEK, där avvikelsen var hänförlig en högre tillväxt från - de under fjolåret förvärvade bolagen - eWON och Intesis än vad vi räknat med. Ledningen beskriver efterfrågan på samtliga marknader och produkter som god och lyfter särskilt fram USA, där investeringsviljan uppges ha förbättrats avsevärt. Därtill återhämtade sig orderingången på den, tidigare svaga, japanska marknaden under kvartalet vilket borgar för tillväxt framgent. Vidare uppges intresset för bolagets Industrial Internet of Things-produkter vara starkt och flera förfrågningar och affärer börjar ta form inom området. Orderingången på koncernnivå blev 299 MSEK (199), vilket översteg vårt estimat med 8%.

Fortsatt stark resultattrend
EBIT blev 57,4 MSEK (20,3), motsvarande en marginal om 20,6% (10,1). Vår prognos var 50,2 MSEK. Avvikelsen förklaras till sin helhet av starkare tillväxt än vad vi räknat med. Bruttomarginalen kom in i linje med förväntan på 61% (59,2), vilket stödjer vår tes att den stabiliserats något kring denna nivå. Övriga kostnadsposter avvek inte nämnvärt från våra estimat. Således visade bolaget i ännu ett kvartal att skalbarheten vid dessa tillväxtnivåer är god. Ledningen påtalar dock att HMS underinvesterat något relativt tillväxten i kvartalet varpå en högre kostnadsexpansion sannolikt är att vänta i Q2.

Uppreviderade prognoser – igen
Den goda orderingången indikerar en omsättning om drygt 300 MSEK i andra kvartalet och vi bedömer i nuläget att det är en rimlig nivå även för Q3 och Q4. Detta, i kombination med ledningens ljusa beskrivning av efterfrågeläget, gör att vi justerar upp omsättningsestimaten. Givet den goda skalbarheten får det än större utslag på resultatpro

...

  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

HMS Networks - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -