GHP Specialty Care
GHP Specialty Care - God organisk tillväxt (ABG Sundal Collier)

2017-04-26 09:06


• God organisk tillväxt

• Förbättringspotential
• Intressant samarbete

God organisk tillväxt
Försäljningsintäkterna under första kvartalet uppgick till 261 MSEK (232) vilket var i linje med våra förväntningar. Omsättningstillväxten uppgick således till 13% varav den organiska tillväxten var 11% (5,9). Försäljningsökningen var delvis hänförlig verksamheten i Förenade Arabemiraten (UAE) vars intäkter under kvartalet uppgick till 15,5 MSEK (8,0). Affärsområdet Norden uppvisade också god tillväxt och ökade intäkterna med 10% till 245 MSEK. Bolagets kliniker i Skåne hade en positiv utveckling med stor efterfrågan från både försäkringsbolag och landsting. Detta har renderat i att GHP har utökat infrastrukturen med större kapacitet för mottagning, behandling och operation.

Förbättringspotential
EBITDA uppgick till 18,2 MSEK (18,1) vilket var sämre än våra förväntningar om 24,2 MSEK. Avvikelsen var främst hänförlig högre uppstartskostnader än vad vi räknat med. EBIT för affärsområdet Norden uppgick till 9,7 MSEK (9,5) motsvarande en marginal om 4,0% (4,3). Marginalkontraktionen var till stor del hänförligt bolagets två nystartade klinker Idrottscentrum samt Neuro Center som belastar resultatet med uppstartskostnader och negativt resultat. Vi bedömer att det kommer att ta ett tag innan volymerna är på en tillfredsställande nivå, men att potentialen är stor för dessa kliniker. GHP International uppvisade EBIT om 1,7 MSEK (2,7). Under Q1 gjordes en justering om -2,3 MSEK för de KPI:er som konstaterats under Q4 2016. Då GHP övertog driften i december har bolaget inte hunnit förbättra sjukhusen tillräckligt för att uppnå en högre ersättning. Affärsområdet belastas även av engångskostnader hänförligt uppstarten av verksamheten.

Intressant samarbete
Vidare har GHP startat ett intressant samarbete med Trygg Hansa som är ett ytterligare steg framåt gällande konceptet Vårdsamverkan. GHP är ansvariga för att säkerställa att alla Trygg Hansas kunder får en så högkvalitativ vård som möjligt. A
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -