Diös
Diös - Analytikerkommentar på Q1-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-04-26 14:00

Diös släppte idag sin delårsrapport för Q1 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys. 

Stark rapport från Diös
För det första kvartalet redovisade Diös hyresintäkter om 400 MSEK (331) som med en överskottsgrad om 60,3 procent (56,5) resulterade i ett driftöverskott om 241 MSEK (187). Vår prognos avseende hyresintäkter om 399 MSEK var helt i linje medan vi hade räknat med ett driftnetto om 236 MSEK. I jämförbart bestånd ökade hyresintäkterna med 3,2 procent jämfört med motsvarande period föregående år och får anses vara en stark siffra. Driftnettot i jämförbart bestånd stärktes med hela 6,0 procent och var betydligt bättre än vår förväntansbild. Kostnader för central administration kom in på 21 MSEK (16) där vi hade räknat med 17 MSEK. Dock ingår en engångspost om 4 MSEK hänförligt omstruktureringskostnader i samband med förvärv och justerat var vårt antagande i linje med utfall. Däremot var finansnettot klart lägre än vad vi hade räknat med, 41 MSEK (52) gentemot vår prognos om 51 MSEK. Således uppvisade Diös ett starkt förvaltningsresultat om 179 MSEK (119) där vi räknade med 168 MSEK.

Positivt i kvartalet var de relativt höga orealiserade värdeförändringarna som uppgick till 210 MSEK (1). Den genomsnittliga värderingsyielden uppgick till 6,13 procent, innebärandes en minskning med 27 punkter sedan årsskiftet och 47 punkter jämfört med motsvarande period föregående år. Värdeförändringarna förklaras främst av en engångseffekt av rabatt på latent skatt. I föregående rapport fick vi guidning om att det överlag var ”sunda” värdeförändringar i bolagets fastighetsbestånd och att de var övertygade om att värdeförändringarna kommer fortsätta att vara positiva även framgent. Därutöver minskade EPS förvaltningsresultatet med 16 procent till 1,33 SEK (1,59) gentemot vårt estimat om 1,25 SEK och förklaras i sin helhet av den stora nyemission som genomfördes för att förvärva fastigheter om
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Diös Fastigheter - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -