Uniflex
Uniflex - Analytikerkommentar på Q1-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-04-25 14:36

Uniflex släppte idag sin delårsrapport för Q1, läs den här. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys. Vi avser även publicera en ny videointervju med VD Jan Bengtsson med frågor på kvartalet.

Uniflex rapporterade en omsättning om 279 MSEK för det första kvartalet 2017. Detta var i linje med vårat estimat om 282 MSEK. Vi förväntade oss samtidigt ett rörelseresultat om 6,7 MSEK där bolaget rapporterade 6,4 MSEK, motsvarande en marginal om 2,3%.

Tillväxten i Sverige var över vår prognos vilket bevisar att satsningen på marknadsföring och försäljning fortsätter konvertera till tillväxt. Rörelsemarginalen var också något över vår förväntan.

I Norge lyckades man inte växa under kvartalet, vilket vi förväntade oss i skenet mot enklare jämförelsesiffror samt en vändning i oljesektorn. Samtidigt ligger de starkaste kvartalen i den geografin i Q2 & Q3. Finland växte med 50% vilket var i linje med våra förväntningar.

Tyskland som bolaget håller under lupp minskar sin omsättning med 40% och bolaget kommunicerar det man tidigare flaggat för, att man nu letar efter en köpare av verksamheten. Den tyska verksamheten uppvisade en negativ EBIT om -6,5 MSEK förra året.

Sammantaget är trycket bra i den svenska verksamheten och över våra prognoser. Norge och Finland är i linje med det vi förväntade oss, och de har även marginell påverkan då det handlar om lägre omsättningsnivåer. Tyskland avvek negativt och tynger det positiva bidraget ifrån Sverige, varpå utfallet som helhet hamnar nära våra prognoser. 

Analytiker
Arash Hakimi Fard
Arash Hakimi Fard@remium.com


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -