Formpipe Software
Formpipe - Försäljning i linje, mer moln än väntat (ABG Sundal Collier)

2017-04-25 13:36



• Försäljning i linje, mer moln än väntat

• Personalexpansion talar för tillväxt
• Mindre prognosjusteringar

Försäljning i linje, mer moln än väntat
Försäljningen uppgick under det första kvartalet till 95 MSEK, motsvarande en tillväxt om 8,5% jämfört med samma period ifjol. Detta var i linje med vår prognos. På den positiva sidan utmärkte sig de repetitiva licensintäkterna vilka ökade med hela 50% jämfört med motsvarande kvartal ifjol medan support- och underhållsintäkterna utvecklades något svagare än väntat. Detta var första kvartalet då de repetitiva licensintäkterna verkligen tog fart vilket visar att de senaste årens allt större andel SaaS-order nu börjar synas i räkenskaperna även på den positiva sidan, även om det fortsatt rör sig om låga nivåer (3,9 MSEK i Q1). En allt större andel av affärerna flyttas till SaaS och vi väntar oss att den goda tillväxten håller i sig. I rapporten nämns särskilt Lasernet, där antalet nya affärer ökade från 50 till 55 under årets första kvartal, där SaaS-andelen ökade från en till åtta affärer.

Personalexpansion talar för tillväxt
EBITDA exklusive aktiveringar (EBITDA-adj) blev 9,1 MSEK (5,9), vilket var något under vårt estimat om 10,7 MSEK. Avvikelsen förklaras till stor del av ett högre antal anställda än väntat uppgående till 241 stycken, mot 230 i Q4. Vår bedömning var ett i stort sett konstant antal. De nyrekryterade medarbetarna är framförallt avsedda för tre områden. Lasernet, där bolaget avser expandera i USA och stärka organisationen i UK. E-arkiv, där de många order Formpipe mottog under 2016 kräver ytterligare resurser för att klara leveransen. Därtill behöver bolaget addera organisation för att hantera Stockholmsavtalet, där större åtaganden väntar under hösten.

Mindre prognosjusteringar
Vi anpassar våra kostnadsestimat till den rekrytering som skett under kvartalet men räknar inte med någon ytterligare expansion av större karaktär. Försäljningsprognoserna justeras upp något och då främst lite längre ut på prognoshoriso
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Formpipe Software - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -