FastPartner
FastPartner - Analytikerkommentar på Q1-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-04-25 16:44

FastPartner släppte idag sin delårsrapport för Q1 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys.Vi planerar även en investerarpresentation hos Remium och videointervju med VD Sven-Olof Johansson lite längre fram.

Inga överraskningar i fastighetsförvaltningen 
För det första kvartalet ökade hyresintäkterna i FastPartner med 2,9 procent till 325,6 MSEK (316,3), innebärandes en avvikelse om 0,2% gentemot vårt estimat om 325,1 MSEK. I jämförbart bestånd ökade intäkterna med 3,1 procent. Driftnettot ökade med drygt 4,4 procent till 203,3 MSEK (194,7) vilket var cirka 1,0 procent under vår förväntan om 205,3 MSEK. Överskottsgraden uppgick således till 62,4 procent (61,6) och den ekonomiska uthyrningsgraden minskade marginellt till 88,2 procent (88,3). Den stillastående vakansgraden är i nivå med historisk vakans och förklaras till viss del av de ytor som Ericsson lämnade i Gävle men även på grund av förvärvade vakanser under slutet av 2015. Givet bolagets Stockholmsfokus blir dock dessa vakanser värdefullare över tid. Även om vakansnivån legat förhållandevis stabilt kring 12 procent de senaste fyra åren sker fortlöpande en förädlingsprocess i bakgrunden där fastigheter med högre vakans förvärvas, hyresgästanpassas och sedan hyrs ut. Den över åren relativt stillastående vakansgraden döljer delvis detta värdeskapande arbete. Förvaltningsresultatet uppgick till 147,3 MSEK (137,7) vilket var helt i linje med vårt estimat om 147,9 MSEK. EPS förvaltningsresultatet minskade däremot till 2,44 SEK (2,57) vilket förklaras av den nyemission som FastPartner genomförde under hösten 2016. Orealiserade värdeförändringar uppgick under kvartalet till 290,9 MSEK (438,5)

Samarbete med Slättö belyser byggrättsportföljens stora värde
Under Q1 frånträddes fastigheterna Kängurun 2 i Mölndal och Nedra Runby i Upplands Väsby. Därutöver frånträddes fastigheterna Gunhild 5 och Gustav 1 i Stockholm till ett gem
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Fastpartner D - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -