Hoylu
Hoylu - Analytikerkommentar på avtal med USA-baserad firma (ABG Sundal Collier)

2017-04-19 10:19

Hoylu meddelade imorse att de tecknat avtal med en större USA-baserad firma, läs hela pressmeddelandet här. Nedan finner ni en kort kommentar på nyheten.

Hoylu tecknar ”Master Services Agreement” med större USA-baserad firma

Under morgonen aviserade Hoylu att de ingått ett ”Master Services Agreement” över fem år med en större USA-baserad firma. Avtalet innefattar, vid sidan av leverans av Hoylus existerande mjukvarulösningar, en så kallad ”NRE” (Non-recurring engineering) där bolaget i samarbete med kunden kommer att utveckla en komplett ”Smart Office”-lösning. Utöver att Hoylu får betalt för NRE-projektet kan bolaget sedan sälja de lösningar som utvecklats inom projektet till andra kunder. De första leveranserna beräknas ske under Q2 och Q3 2017.

Hoylu väntar sig intäkter om ”well over” 2 MUSD under avtalsperioden och avser att lämna mer information kring avtalet efterhand. Givet bolagets korta historik och en proforma omsättning om 4 MSEK under 2016 stärker avtalet, med denna hittills okända större aktör, enligt vår bedömning ledningens tidigare kommunikation om att Hoylu besitter god kompetens och har en stark produktportfölj.

Analytiker
Fredrik Nilsson
fredrik.nilsson@remium.com

 


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Hoylu - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -