HANDEL MED VÄRDEPAPPER INNEBÄR ALLTID EN RISK. En investering i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Teckna preferensaktier i Hemfosa med en årlig direktavkastning på 6,2%.

Hemfosa Fastigheter AB (publ) är ett svenskt fastighetsbolag som kombinerar långsiktig förvaltning med en aktiv roll på transaktionsmarknaden. Bolaget grundades i juni 2009 av ett erfaret team, under ledning av Jens Engwall, med gedigen bakgrund från transaktionsintensiva och värdeskapande fastighetsbolag. Hemfosa har sedan dess byggt upp en balanserad portfölj av kommersiella fastigheter i Sverige där det totala fastighetsvärdet den 30 september 2014 uppgick till cirka 20,6 miljarder kronor. Nu emitterar bolaget preferensaktier och du som kund hos Avanza har möjlighet att teckna direkt via ditt konto hos oss.

Villkor i korthet:

Erbjudandet omfattar 3 000 000 preferensaktier. Styrelsen för Hemfosa förbehåller sig även rätten att vid överteckning utöka erbjudandet med ytterligare högst 2 000 000 preferensaktier. Courtage utgår inte. Sista dag att anmäla sitt intresse är den 2 december 2014 klockan 17:00. Observera att du måsta ha tillgänglig likvid på ditt konto senast den 2 december för att inte förlora rätten till tilldelning. Hemfosa har ansökt om notering av preferensaktierna på Nasdaq Stockholm. Under förutsättning att Nasdaq Stockholm godkänner ansökan beräknas första dag för handel i preferensaktien till den 12 december 2014.

Direktavkastning:

6,2 procent årlig kontant avkastning baserat på teckningskursen om 325 kronor per preferensaktie (6,3 procent effektiv årsavkastning).

Utdelning:

20,00 kronor per år, med kvartalsvis utbetalning om 5,00 kronor per preferensaktie. Preferensaktierna medför i övrigt inte någon rätt till utdelning. Nyemitterade preferensaktier enligt erbjudandet berättigar till utdelning första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att de nya preferensaktierna registrerats hos Bolagsverket, vilket innebär att första avstämningsdag förväntas vara 20 januari 2015.

Korta fakta
Pris per preferensaktie: 325 kronor
Minsta investering: 50 aktier (16 250 kronor)
Maximal investering: 5 000 aktier (1 625 000 kronor)
Courtage: 0 SEK
Sista anmälningsdag: 2 december 2014, klockan 17:00
Information om tilldelning: Omkring den 5 december 2014 genom upprättande av nota på din depå
Likviddag: Omkring den 8 december 2014
Första handelsdag: Beräknas till den 12 december 2014
www.hemfosa.se
PDF Prospekt
PDF Informationsbroschyr
Anmäl intresse här!

Om Hemfosa:

Hemfosa har som verksamhetsstrategi att fokusera på långsiktig tillväxt av bolagets kassaflöde genom att aktivt förvalta och förädla det befintliga fastighetsbeståndet. Bolaget ska skapa och bibehålla långsiktiga hyresgästrelationer genom att ha en marknadsorienterad och skicklig fastighetsförvaltning. Hemfosa har dessutom för avsikt att vara aktiv på transaktionsmarknaden och skapa tillväxt med fokus på samhällsfastigheter, riskoptimera fastighetsbeståndet med avseende på exempelvis geografi, fastighetskategori och hyresgäststruktur samt att generera transaktionsvinster. Gedigen kunskap, erfarenhet och entreprenörskap i organisationen borgar för god riskbedömning och stor genomförandekraft.

I mars 2014 genomförde Hemfosa en notering av bolagets stamaktier på Nasdaq Stockholm. I samband med noteringen uppgav bolaget att, under förutsättning att marknadsförutsättningarna var fortsatt gynnsamma, undersöka möjligheten att anskaffa ytterligare expansionskapital exempelvis genom utgivande av obligationslån eller nyemission av preferensaktier. I linje med denna strategi emitterade Hemfosa under våren 2014 ett treårigt ickesäkerställt obligationslån om 1 200 mkr.

Styrelsen för Hemfosa gör nu bedömningen att en nyemission av preferensaktier innebär förbättrade ekonomiska möjligheter att fortsätta växa och samtidigt bibehålla en lämplig andel eget kapital.

Du som kund hos Avanza Bank erbjuds härmed att anmäla intresse att förvärva preferensaktier enligt villkoren ovan. Observera att vid överteckning kan din tilldelning komma att ske med ett lägre antal än du önskat förvärva eller helt utebli. Det spelar ingen roll när under anmälningsperioden du anmäler dig.

Mer detaljerad information om detta erbjudande går att hitta på bolagets hemsida samt i Prospektet.