Ridge Capital ökade 1,7 procent i april - högre inflation än väntat i USA (Finwire)

2024-05-17 07:55

Ridge Capital, som investerar i nordiska högavkastande företagsobligationer med en månatlig handlad hedgefond med specialfond/struktur, steg 1,7 procent i april. Sedan årsskiftet har strategin avkastat 7,2 procent. På rullande 12 månader har strategin avkastat 19,4 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Christoffer Malmström och Måns Levin.

Sedan lanseringen har strategins årliga volatilitet legat på 3,7 procent och sharpkvoten på 3,2.

Inledningsvis skriver förvaltarna att optimismen gällande en tidig räntesänkning från FED sjönk bland investerare i april. Detta efter att det presenterats högre inflationssiffror än väntat.

Som ett resultat av detta föll den amerikanska aktiemarknaden under månaden och eurozonen följde med neråt om än inte lika kraftigt. Den svenska marknaden visade samtidigt på motståndskraft och steg stabilt under april.

Kreditspreadarna förblev robusta under dessa förhållanden. euro-spreadarna ökade något med 16 punkter till 363 baspunkter, medan nordiska high yield-spreadar minskade med 37 baspunkter till 469 punkter.

Vidare skriver förvaltarna att primärmarknaden var fortsatt aktiv under hela april, även om variationen i kreditkvalitet medförde utmaningar när det gäller att identifiera attraktiva risk/reward-möjligheter.

En trög sekundärmarknad och oro över utbudsbrist när man närmar sig sommarmånaderna med historiskt allt lägre aktivitet har resulterat i att primärräntor blivit prissatta lägre än vad förvaltarna menar kan anses vara skäligt. Denna miljö uppges ha öppnat ett fönster för mer opportunistiska emittenter, ofta uppbackade av private equity-bolag, att genomföra affärer innan marknaden helt anpassar sig.

Även om huvuddelen av bolagsrapporterna för första kvartalet presenteras i maj menar förvaltarna att de första rapporterna som kom in under april inte var särskilt händelserika.

Däremot lyfter man fram Heimstaden som man menar presenterade en stark rapport. Bolaget meddelade en ökning av fastighetsvärderingarna med 0,8 procent för kvartalet, ett trendbrott efter en nedgång med 14 procent från toppnoteringarna. Dessutom framhöll Heimstaden det framgångsrika genomförandet av sin privatiseringsstrategi och uppnådde avyttringar till mer än 30 procent över bokfört värde.

Vid månadsskiftet uppgick strategins ränteduration till 0,6 år och kreditdurationen uppgick till 2,9 år.

Ridge Capital, % april, 2024
Strategi MM, förändring i procent 1,7
Strategi i år, förändring i procent 7,2
Strategi ett år, förändring i procent 19,4

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Strategin är reserverad för institutionella investerare, professionella investerare eller andra investerare som skriftligen har bekräftat att de är "välinformerade investerare" och har erhållit en värdering från ett kreditinstitut, ett investeringsföretag eller ett förvaltningsbolag som intygar investerarens expertis, erfarenhet och kunskap för att på ett lämpligt sätt värdera en investering i en RAIF-fond.

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -