Cinis Fertilizer
Cinis Fertilizer har startat upp produktion av miljövänligt mineralgödsel (Finwire)

2024-05-08 09:10

Konstgödselbolaget Cinis Fertilizer uppger att man har startat upp produktionen av mineralgödslet kaliumsulfat vid den första produktionsanläggningen i Örnsköldsvik. Det framgår av ett pressmeddelande.

Cinis menar att man med en fossilfri produktionsmetod blir det första bolaget i världen att producera ett miljövänligt kaliumsulfat med lågt koldioxidavtryck och med industriella restprodukter som en av insatsvarorna.

Den nya produktionsanläggningen kommer att leverera allt kaliumsulfat till den nederländska gödselproducenten Van Iperen International. Den första leveransen planeras ske under andra kvartalet i år.

"50 år efter att Sverige överraskade världen med ABBA, omformar man nu den globala gödselindustrin med det första hållbara kaliumsulfat-gödselmedlet och vi är mycket stolta över att vara en del av det. Som partner till Cinis Fertilizer tror vi starkt på detta efterlängtade projekt", säger Erik van den Bergh, vd för Van Iperen International.

Cinis Fertilizer kommer att kunna öka produktionen successivt under de närmsta veckorna och uppskattar att man kommer att kunna ha full produktion under andra halvåret 2024.

Nils Lolk
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Cinis Fertilizer - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -