Peptonic Medical
Revisorn tar upp Peptonic Medicals finanser - styrelsen svarar med att peka på kapitaliseringsplan (Finwire)

2024-05-02 07:08

Forskningsbolaget Peptonic Medicals revisor tar i årsredovisningen upp frågan om väsentlig osäkerhetsfaktor rörande företagets finanser. Det är inte helt ovanligt att förlustbringande verksamheter får den här typen av kommentarer i årsredovisningen och det är en regel på Spotlight att revisorn ska ta upp frågor som väsentliga osäkerhetsfaktorer.

Peptonic Medicals styrelse har kommenterat uppgiften från revisorn och pekar på att bolaget reser pengar under två tillfällen under 2024, dels företrädesemissionen men även teckningsoptionen som har teckningsperiod i höst.

"Styrelsen kommenterar att som tidigare meddelats kommer en företrädesemission att genomföras under våren 2024, följt av teckningsoptioner av serie TO5 senare under hösten. Företrädesemissionen omfattas till 70 procent av teckningsförbindelser och garantiåtaganden", skriver styrelsen och fortsätter.

"Det finns en möjlig risk för att koncernens likvida medel de kommande 12 månaderna kan visa sig otillräckliga, beroende på utfallet av dessa emissioner. Dock anser styrelsen att utsikterna för att säkra kapital är goda. Bolaget fokuserar även på att expandera sin närvaro i USA och utvalda europeiska marknader. Genom licens- och distributionsavtal samt egna initiativ för dessa geografiska områden, som starkt förväntas bidra till Peptonics fortsatta finansiering."

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Peptonic Medical - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -