Nischer Properties
Nischer Properties justerar ner värdet på förvaltningsfastigheterna (Finwire)

2024-05-02 06:48

Fastighetsbolaget Nischer Properties har justerat ned värdet på koncernens förvaltningsfastigheter med 7,5 miljoner kronor. Justeringen sker i samband med att bolaget upprättat sin årsredovisning.

"Den ytterligare nedskrivningen av fastigheterna har föranletts av att Nischer inhämtat nya oberoende värderingar efter tidpunkten för avgivandet av bokslutskommunikén som påvisat ett lägre värde. Anledningen till inhämtandet av de nya värderingarna är de pågående förhandlingarna med Krona Public Real Estate AB (publ) avseende avyttring av samtliga förvaltningsfastigheter enligt villkoren i offentliggjord avsiktsförklaring", uppger bolaget.

I revisionsberättelsen tas även strukturaffären upp.

"Där framgår att givet genomförda kostnadsbesparingar och att avsiktsförklaring av försäljning av tre fastigheter till Krona Public Real Estate AB genomförs är styrelsens bedömning att detta kassaflöde täcker koncernens löpande kostnader kommande 12 månader under förutsättning att projektkostnaderna hålls på ett absolut minimum. Det framgår också att för det fall försäljning av fastigheter enligt ingången avsiktsförklaring inte genomförs så krävs att bolaget på sikt hittar andra alternativ (ny finansiering, försäljning eller tillskott) för att förbättra likviditeten", skriver revisorn.

Ovanstående kallas väsentlig osäkerhetsfaktor av revisorn.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Nischer Properties - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -